Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 april 2013 Masterclass Buitenkunst op Locatie voor amateurkunstenaars tijdens Kunstroute Zijpe 2013

De voorbereidingen voor de jaarlijks terugkerende beeldende kunstexpositie Kunstroute Zijpe zijn weer in volle gang. Aankomend jaar zal de 20ste editie van Kunstroute Zijpe plaatsvinden van 7 juli t/m 25 augustus 2013. De 20ste Kunstroute Zijpe staat in het teken van het thema verbinding en draagt de titel: Kunst Verbindt.

Naast de expositie van professionele kunstenaars in het landschap en in de kerken, gelegen langs de Grote Sloot, vinden er diverse projecten plaats, waaronder de Masterclass Buitenkunst op locatie, bedoeld voor amateurkunstenaars/mensen die het maken van kunst als hobby hebben.

AANMELDEN MASTERCLASS kan t/m 12 april 2013

Deelnemers aan de Masterclass Buitenkunst op locatie, zullen onder begeleiding van een professioneel kunstenaar een buitenkunstwerk maken, dat opgenomen wordt in de buitenexpositie van de Kunstroute Zijpe 2013. Na 25 augustus 2013 kunnen de deelnemers hun eigen kunstwerk ophalen en indien gewenst in hun eigen huis/tuin plaatsen.

Op zondag 14 april 2013 om 15:00 uur tot uiterlijk 17:00 uur vindt de eerste kennismakingsbijeenkomst plaats van deze masterclass. Tijdens deze bijeenkomst zullen de begeleidende professionele kunstenaars zichzelf aan de deelnemers voorstellen en een presentatie verzorgen over hun werk en werkwijze. Na de presentatie van de kunstenaars krijgen de aanwezigen de gelegenheid om aan te geven door welke kunstenaar zij begeleid willen worden. Deelnemen kan ook per duo of in/met een groep.

Tot de eerste werksessie, die plaatsvindt in juni, kunnen de deelnemers werken aan een plan/ontwerp voor het kunstwerk. Met vragen kunnen zij in deze periode terecht bij hun begeleidend kunstenaar. De data en tijdstippen van de drie werksessies worden op 14 april 2013 in overleg met de deelnemers kortgesloten en zullen plaatsvinden in juni 2013. Aanmelden voor deelname aan de masterclass of aanvullende informatie opvragen kan t/m 12 april 2013 via: . Deelname aan de Masterclass is gratis, de materiaalkosten dienen de deelnemers zelf te voldoen.

Bestaand werk exposeren

De deelnemers krijgen aankomend jaar de mogelijkheid om, indien zij dit hebben, eerder gemaakte kunstwerken te exposeren tijdens de Kunstroute Zijpe. Deze kunstwerken worden tentoongesteld op dezelfde locatie als de werken die gemaakt worden tijdens het Masterclassproject. Dit kunnen zowel buitenkunstwerken als kunstwerken voor binnen zijn.

De begeleidend kunstenaars

De twee kunstenaars die de deelnemers aan de masterclass zullen begeleiden zijn Joop Haring (www.joopharing.com) en Marjorie Slooff (www.marjorieslooff.nl). Joop Haring is een kunstenaar/beeldhouwer die niet hakt of weg haalt, maar juist toevoegt. Een bouwer van installatie gebonden kunstwerken, die je anders naar je eigen land wil laten kijken. Een commentaar op de omgeving, dat ervoor zorgt dat je bewust de plek gaat ervaren. Hij werkt met veel verschillende materialen en haalt zijn inspiratie vaak ook uit andere culturen die vernieuwende inzichten kunnen bieden. Ons kijkgedrag wordt vaak geleid door gewenning en dát wil hij graag doorbreken. Hollands polderland is het waard!

Marjorie Slooff vindt haar inspiratiebronnen in de natuur en haar organische vormen en in de menselijke geest met haar onuitputtelijke mogelijkheden. Ze reageert graag op de omgeving waarin ze werkt en bouwt dan installaties of maakt land-art. Vaste thema’s die terugkomen zijn groei en vergankelijkheid; beiden worden in nieuwer werk steeds verder uitgediept. Het spelen met ruimte is wat zij graag doet en het experimenteren met allerlei materialen, maar wel uitgaande van een traditionele beeldhouwersinslag. Al bouwend ontstaan zowel grote volumes van bijvoorbeeld polyurethaanschuim en polyester, als fragiele bronzen. Ze daagt mensen graag uit om te experimenteren met materiaal en net een stapje verder te gaan. Daarbij draagt zij haar eigen enthousiasme met betrekking tot vorm en vormentaal over.

Informatie over de Kunstroute Zijpe en de Stichting Kunstroute Zijpe zie: www.kunstroutezijpe.nl.

De Kunstroute Zijpe wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de gemeente Schagen (voormalige gemeente Zijpe), BNG Cultuurfonds, VSB Fonds, Prins Bernhard Cultuur Fonds Noord-Holland en regionale ondernemers/sponsoren. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna