Cultuur, Sport & Recreatie: 16 april 2013 Gemaal Sint Maartensvlotbrug open tijdens Bloeiend Zijpe 2013

Hoewel het voorjaar zich nog maar mondjesmaat laat zien, schieten de bloemen nu toch de grond uit. Een mooie kans om op 21 april 2013 fietsend of of 28 april wandelend te genieten van één van de langst aaneengesloten bloembollengebieden ter wereld.

Het nieuwe volledig geautomatiseerde gemaal aan de Parallelweg in Sint Maartensvlotbrug is tijdens beide dagen open voor publiek. Medewerkers van het hoogheemraadschap geven uitleg over de waterhuishouding in het gebied. Het luistert namelijk nauw om in natte tijden geen overlast te hebben en in droge tijde voldoende water te hebben voor de bollen.

Bloeiend Zijpe.nl

Een grote groep vrijwilligers organiseert al enkele jaren het inmiddels landelijk bekende evenement Bloeiend Zijpe, bestaande uit onder andere een fietstocht van 40 kilometer en een wandeltocht over meerdere afstanden. Op deze twee dagen heeft iedereen de kans om op plekken te komen die anders niet toegankelijk zijn. Kijk voor meer informatie over de starttijden en aanmeldmogelijkheden voor de wandel- en fietstocht op http://www.bloeiendzijpe.nl/

Ruimte voor water

We zijn op dit moment op meerdere plekken actief in de gemeente Schagen.

Aanleiding is het veranderende klimaat. Het regent harder, het regent vaker. Om wateroverlast te voorkomen, is het nodig ruimte voor water te creëren. Omdat elke polder anders is, gaat het om maatwerk om waterlast te voorkomen. In veel gevallen leggen we een waterberging aan, zoals in Schagerbrug, Stolpen en Oudesluis. Soms vergroten we de capaciteit van een gemaal of verbreden we sloten. Ook een combinatie van deze maatregelen is mogelijk.

Kijk voor meer informatie hierover op www.hhnk.nl/ruimtevoorwater (Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna