Cultuur, Sport & Recreatie: 18 april 2013 Koningsboom voor Den Helder

Ter gelegenheid van de aankomende troonswisseling plant burgemeester Koen Schuiling samen met basisschoolleerlingen een Koningsboom. De linde wordt geplant op vrijdag 26 april 2013 om 14.00 uur bij de rotonde op de kruising Middenweg - Sportlaan - Timorlaan. Bij troonswisselingen is het een traditie in Den Helder om een Koningsboom te planten.

Hekwerk

Organisaties, instellingen, ondernemers, maar zeker ook particulieren, worden uitgenodigd om een finaciële bijdrage te leveren voor een hekwerk rond de lindeboom. Het bankrekeningnummer waarop donateurs een bijdrage kunnen doen is: rekeningnummer BNG 28.50.03.704 t.n.v. gemeente Den Helder o.v.v. ‘Hekwerk Koningslinde’. Aan de voet van de Koningslinde wordt een koker begraven met daarin een document. Op dit document worden — indien zij dat wensen - de namen van de donateurs vermeld.

Koningsbomen in Den Helder

In de loop der jaren zijn in de stad diverse Koningsbomen geplant. Momenteel zijn het er vier.

Nu wordt hier dus de linde op de rotonde aan toegevoegd. Tegelijkertijd worden de bestaande bomen in ere hersteld door nieuwe bordjes met de gelegenheid en de datum bij deze bomen te plaatsen. Dit gebeurt in de ochtend voorafgaand aan het planten van de koningsboom.

Aanvullende informatie vindt u in het persbericht op gemeenteraad.denhelder.nl (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna