Cultuur, Sport & Recreatie: 23 april 2013 Poldertuin Anna Paulowna geopend

Met de vele bijzondere bol- en knolgewassen is de Poldertuin een recreatieve trekpleister voor Hollands Kroon. Dankzij alle vrijwilligers en leveranciers kan elke inwoner of bezoeker de tuin aan de Molenvaart in Anna Paulowna ook dit jaar weer gratis bezoeken.

Om de dank van gemeente Hollands Kroon uit te spreken, biedt burgemeester Nawijn de vrijwilligers en leveranciers op 20 april 2013 een hapje en een drankje aan.

Daarvoor wandelt hij met hen door de tuin en hijst hij de vlag. Daarmee is de tuin meteen officieel geopend.

Wat is de Poldertuin?

In de Poldertuin zijn tulpen, narcissen, hyacinten en bijzondere bol- en knolgewassen geplant, samen zo’n 200.000 bollen. Dit werk wordt gedaan door leden van de Poldertuin-commissie en leerlingen van het Clucius College in Schagen. De buitendienst van Hollands Kroon zorgt ervoor dat het park er mooi bij ligt.

Geschiedenis

Oud-burgemeester Jan den Ouden van Anna Paulowna gaf 31 jaar geleden groen licht aan mevrouw Leny van den Berg-Onderwater om met dit initiatief te starten. De Poldertuin is grondgebied van Hollands Kroon en ligt achter het voormalig waterschapskantoor, dat nu dienst doet als woonvilla. De tuin aan de Molenvaart nummer 2 is van zonsopgang tot zonsondergang gratis toegankelijk. (Bron: Gemeente Hollands Kroon)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna