Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 21 mei 2013 Presentatie definitief ontwerp nieuwe Schouwburg in Den Helder op 28 mei 2013

Op 28 mei 2013 wordt het ontwerp voor de nieuwe Schouwburg gepresenteerd in de Kathedraal op Willemsoord. Aanvang 19.30 uur, iedereen is van harte welkom. Bijna een jaar is er getekend en gerekend aan het ontwerp voor de Schouwburg.

Drie monumentale panden op Willemsoord worden herbestemd als theater en stadshal met toevoeging van horeca en opslagruimte. Een verbinding over het terrein tussen de panden moet tot stand worden gebracht. Het Reddingmuseum speelt daarbij een belangrijke rol.

Architecten Frits van Dongen en Patrick Koschuch hebben met een team van deskundigen alle fasen van het ontwerp doorlopen. Van zichtlijnen tot akoestiek, van comfort tot soberheid, van duurzaamheid tot esthetiek, van constructie tot financiële haalbaarheid, alle onderwerpen zijn besproken en hebben geleid tot het eindresultaat. Uiteraard met een toneeltoren op de Ketelmakerij, want zonder toren geen theater.

Nu het ontwerp klaar is, is de aanvraag voor de omgevingsvergunning in behandeling bij de gemeente. Na maanden van ontwerpen is het nu afwachten voor Zeestad, architecten Van Dongen-Koschuch, Schouwburg De Kampanje en Willemsoord.

Een spannende tijd. In de tussentijd willen de partijen de hele stad graag laten kennismaken met het ontwerp. Daarom organiseren ze deze grote presentatieavond.

Meer informatie

(Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variŽrend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna