Cultuur, Sport & Recreatie: 21 mei 2013 Presentatie definitief ontwerp nieuwe Schouwburg in Den Helder op 28 mei 2013

Op 28 mei 2013 wordt het ontwerp voor de nieuwe Schouwburg gepresenteerd in de Kathedraal op Willemsoord. Aanvang 19.30 uur, iedereen is van harte welkom. Bijna een jaar is er getekend en gerekend aan het ontwerp voor de Schouwburg.

Drie monumentale panden op Willemsoord worden herbestemd als theater en stadshal met toevoeging van horeca en opslagruimte. Een verbinding over het terrein tussen de panden moet tot stand worden gebracht. Het Reddingmuseum speelt daarbij een belangrijke rol.

Architecten Frits van Dongen en Patrick Koschuch hebben met een team van deskundigen alle fasen van het ontwerp doorlopen. Van zichtlijnen tot akoestiek, van comfort tot soberheid, van duurzaamheid tot esthetiek, van constructie tot financiële haalbaarheid, alle onderwerpen zijn besproken en hebben geleid tot het eindresultaat. Uiteraard met een toneeltoren op de Ketelmakerij, want zonder toren geen theater.

Nu het ontwerp klaar is, is de aanvraag voor de omgevingsvergunning in behandeling bij de gemeente. Na maanden van ontwerpen is het nu afwachten voor Zeestad, architecten Van Dongen-Koschuch, Schouwburg De Kampanje en Willemsoord.

Een spannende tijd. In de tussentijd willen de partijen de hele stad graag laten kennismaken met het ontwerp. Daarom organiseren ze deze grote presentatieavond.

Meer informatie

(Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna