Cultuur, Sport & Recreatie: 22 mei 2013 Zes Blauwe Vlaggen voor Den Helder (2013)

In 2013 wappert in Den Helder de Blauwe Vlag bij de strandslagen Zandloper, Duinoord en Julianadorp aan Zee en de jachthavens Breewijd, KMJC en Willemsoord.

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn.

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag heeft Den Helder dit jaar zes Blauwe Vlaggen toegekend. Stichting Strandexploitatie Noordkop (SSN) heeft het afgelopen jaar ervoor gezorgd dat de drie vlaggen voor het Helderse strand weer zijn binnengesleept. De SSN zorgt er sinds 2010 voor dat het Helderse strand, schoon, heel en veilig is voor inwoners én toeristen. De jachthavens zorgen er zelf voor dat ze aan de hoge kwaliteitseisen van de Blauwe Vlag voldoen. Hun geweldige inspanningen zorgen voor extra visitekaartjes voor onze gasten.

Veilige en schone stranden en jachthavens

De Blauwe Vlag is een internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig en schoon zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of de stranden en jachthavens nog aan de vereisten voldoen. (Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna