Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 31 mei 2013 Definitief ontwerp nieuwe Schouwburg Den Helder gepresenteerd

Het ontwerp voor de nieuwe Schouwburg is op 28 mei 2013 gepresenteerd in de Kathedraal op Willemsoord. Bijna een jaar is er getekend en gerekend aan het ontwerp voor de Schouwburg.

ontwerp nieuwe Schouwburg Den Helder

Drie monumentale panden op Willemsoord worden herbestemd als theater en stadshal met toevoeging van horeca en opslagruimte. Een verbinding over het terrein tussen de panden moet tot stand worden gebracht. Het Reddingmuseum speelt daarbij een belangrijke rol.

Architecten Frits van Dongen en Patrick Koschuch hebben met een team van deskundigen alle fasen van het ontwerp doorlopen. Van zichtlijnen tot akoestiek, van comfort tot soberheid, van duurzaamheid tot esthetiek, van constructie tot financiële haalbaarheid, alle onderwerpen zijn besproken en hebben geleid tot het eindresultaat. Uiteraard met een toneeltoren op de Ketelmakerij, want zonder toren geen theater.

Meer informatie

(Bron: Gemeente Den Helder)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna