Cultuur, Sport & Recreatie: 31 mei 2013 550 jaar Schager Markt - feestelijk weekend op 24 en 25 augustus 2013

Is het druk in Schagen? Niets nieuws. De eerste bedrijvigheid begon 550 jaar geleden, toen de stad marktrechten kreeg. Een belangrijk gegeven bij de ontwikkeling van de stad. Alle reden dus om daar stil bij te staan. Dat gebeurt vooral in het weekeinde van zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2013. Dan staat het centrum van de stad vol met marktkramen.

Het wordt een bont spektakel, waaraan de vaste marktkooplui meedoen, net zoals de winkeliers in het centrum, inclusief het Makado en regionale kunstenaars. Er is wat kleinvee. Dat wordt gelardeerd met muzikanten, straatartiesten, koren en nostalgische kermisattracties. In de Grote Kerk is een expositie met de Schager Markt als thema. Museum Vreeburg staat al een seizoen lang in het teken van de markt.

De organisatie vindt plaats onder de paraplu van de SES, de Stichting Evenementen Schagen.

Op de markt is vooral nog ruimte voor streekproducten en biologische producten.

Als u belangstelling heeft, kunt dit mailen aan marktmeester Jacco Stam: .

Ook mensen die een oud ambacht beoefenen zijn zeer welkom en kunnen zich melden bij onze marktmeester. Voor algemene informatie kunt u contact opnemen met Hans Duin, telefoonnummer 06 13 77 75 51. (Bron: Gemeente Schagen)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna