Cultuur, Sport & Recreatie: 13 juni 2013 Texel Zeilweek 2013 trapt af met Texel Dutch Open

ronde van texel logo De Koog, Texel - In de aanloop naar de Ronde om Texel die deze zaterdag 15 juni 2013 gehouden wordt, begon gisteren 12 juni 2013 het Texel Open Nederlands Kampioenschap voor Catamarans. Op de eerste dag werden drie races gezeild van het strand bij Paal 17. Bijna 50 catamarans uit zes landen verschenen aan de start in bewolkte omstandigheden met wind variŽrend van 15 tot 18 knopen uit het zuidwesten.

De winnaar van het Texel Dutch Open mag zich officieel Nederlands kampioen catamaran zeilen noemen. Dus dit is geen warming-up wedstrijd voor de grote legendarische Ronde om Texel.

Vandaag wordt er weer gestart voor het Texel Dutch Open, als het weer het toelaat. De windverwachtingen zijn zodanig dat de races mogelijk geen doorgang kunnen vinden. Zie www.roundtexel.com voor actuele informatie. (bron: Rond van Texel)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna