Cultuur, Sport & Recreatie: 19 juni 2013 Vier Noorder Koggen en Gemaal Lely open voor publiek op 29 en 30 juni 2013

HHNK logoBron: HHNK - Op zaterdag 29 & zondag 30 juni 2013 openen het Stoommachinemuseum, Gemaal Lely en Gemaal De Vier Noorder Koggen tegelijkertijd de deuren.

Het vormt een goede gelegenheid om een unieke tijdreis op stoom te maken.

In deze tijdreis worden kolen in machines van het geschept en worden deze tot leven gewekt. Na jaren stilstand pompt het gemaal De Vier Noorder Koggen het water weer buitendijks tijdens dit unieke weekend met wel 400.000 liter per minuut!

Naast De Vier Noorder Koggen opent ook Gemaal Lely op 29 & 30 juni 2013 deuren. Het gemaal kwam in 1930 in gebruik om de ingepolderde Wieringermeer droog te houden.

Het gemaal De Vier Noorder Koggen bij Onderdijk nam in 1977 de functie van het oude gemaal over en bemaalt nog altijd de polders van Westfriesland.

Tussen 10.00 en 17.00 uur zijn de deuren van het Stoommachinemuseum, Gemaal Lely en Gemaal De Vier Noorder Koggen geopend voor publiek. Voor vervoer staan de pendelbussen klaar.

Het opstarten van de ketels en de machines is een bijzondere ervaring. Wilt u daar met uw kind (eren) bij aanwezig zijn? Meld u dan aan via . De eerste 100 aanmeldingen krijgen persoonlijk bericht om deze unieke gelegenheid mee te maken.

Toegangskaarten voor dit openingsweekend bedragen:
Volwassenen: € 7,50
Kinderen (3-12 jaar) € 4,50
Kinderen tot 2 jaar gratis
65+ en Museumjaarkaarthouders krijgen 50% korting

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna