Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 19 juli 2013 Blote voetenpad rond De Helderse Vallei

Leden van JCI 't Nieuwe Diep en andere vrijwilligers hebben de afgelopen weken keihard gewerkt aan de totstandkoming van het 'Blote voetenpad' op het terrein van De Helderse Vallei. Er is gesjouwd met keien, er zijn kruiwagens vol duinzand verplaatst en zakken schelpen leeggeschept.

Het zijn maar enkele van de werkzaamheden die moeten gebeuren om het blote voetenpad, waarin alle Helderse landschapstypen in miniatuur opgenomen worden, vorm te geven. Het stammetjesparcours, het boomsnipper- en schelpenpad zijn gereed en de dijk kan opgewandeld worden. De 'bollenvelden' zijn in ontwikkeling, op de duintjes wordt later nog helmgras geplant en er wordt gebouwd aan een loopgraaf die symbool staat voor de linie in Den Helder.

De contouren van het pad liggen, dus er kan deze zomer al gestruind worden op blote voeten! De vrijwilligers'werken na de vakantie verder aan dit beleving pad. Natuurlijk zijn bezoekers van harte welkom om alvast een kijkje te komen nemen op het 'blote voetenpad', zodat zij de vorderingen met eigen ogen kunnen bewonderen!

De Helderse Vallei is te vinden aan de Jan Verfailleweg in Den Helder, tegenover nummer 620, bij parkeerplaats Donkere Duinen (correspondentieadres: Jan Verfailleweg 9-11; typ in navigatiesysteem nummer 620).

Meer informatie en openingstijden zijn te vinden op de website http://www.deheldersevallei.nl/ (Bron: Natuurwegwijzer.nl)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna