Cultuur, Sport & Recreatie: 03 september 2013 Culturele infrastructuur Noord-Holland in beeld

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland heeft begin 2013 een opdracht verleend aan DSP om onderzoek te doen naar de huidige staat van de culturele infrastructuur van Noord-Holland (spreiding en diversiteit van cultuur in Noord-Holland).

Hierbij gaat het om voorzieningen die van regionaal of provinciaal van belang zijn. Onder de culturele infrastructuur verstaat de provincie: podiumkunsten, archieven, musea, regionale festivals, bibliotheken, bioscopen en filmhuizen.

De provincie zet zich in voor toegankelijke en bereikbare Noord-Hollandse culturele infrastructuur Het Rijk en de gemeenten zijn verantwoordelijk voor de instandhouding en financiering van culturele voorzieningen en het culturele aanbod.

De belangrijkste conclusie uit het onderzoek 'Culturele infrastructuur Noord-Holland in beeld' is dat veel gemeenten voor een nieuwe bezuinigingsronde staan die zal leiden tot sluiting van instellingen. Daarnaast beïnvloeden trends als individualisering en digitalisering de behoefte van de cultuurconsument. Ook de cultuurdeelname verandert; door de vergrijzing neemt de vraag naar cultuur toe en beleving wordt belangrijker.

De provincie voert in het najaar gesprekken met de tien grote cultuur centrum gemeenten over de resultaten van het onderzoek. Op grond daarvan zal de provincie eind dit jaar het beleid verder uitwerken.

Het onderzoeksrapport 'Culturele infrastructuur Noord-Holland in beeld' kunt u downloaden van de pagina Culturele infrastructuur op www.noord-holland.nl

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
d site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna