Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 03 september 2013 Voordekunst Noord-Holland succesvol van start

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Gedeputeerde Elvira Sweet heeft tijdens de Uitmarkt de website voordekunst Noord-Holland officieel gelanceerd.

De website biedt culturele projecten de mogelijkheid om financiering uit de markt te halen. Al voor de officiële lancering was het mogelijk om projecten te steunen. Inmiddels is al ruim 56.000 euro gedoneerd.

Het is inmiddels tien Noord-Hollandse projecten gelukt om de financiering rond te krijgen. Dat betekent dat de initiatiefnemers genoeg geld hebben ontvangen om een cd-opname, uitgave van een boek of voorstelling daadwerkelijk te realiseren.

Gedeputeerde Elvira Sweet: "De website is nog maar net in de lucht en ook in Noord-Holland lijkt het concept nu al succesvol. De culturele sector staat onder druk en dat vraagt om een slimme inzet van de beschikbare middelen en om eigen initiatief. Stichting voordekunst helpt hierbij. De provincie heeft begin 2013 een subsidie verstrekt om voordekunst Noord-Holland mogelijk te maken en om makers te helpen bij het werven van fondsen. Hopelijk lukt het nog veel meer cultuurprojecten in Noord-Holland om tot uitvoering te komen, in het bijzonder projecten voor jongeren."

Via de website www.voordekunst.nl/noord-holland kunnen initiatiefnemers van Noord-Hollandse culturele projecten via een open oproep een vooraf bepaald bedrag vergaren van een ongedefinieerd (en groot) netwerk van mensen (crowdfunding). Individuen kunnen zo met een kleine bijdrage bijvoorbeeld een culturele voorstelling mogelijk maken. Vaak staan er vanuit de ontvangende partij materiële of im-materiële vergoedingen tegenover, bijvoorbeeld een rondleiding of een VIP-behandeling.

De Cultuurcompagnie begeleidt initiatiefnemers en zet zich in om donateurs te informeren en te werven.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna