Cultuur, Sport & Recreatie: 11 september 2013 Dag van de Herbestemming in de Kop van Noord-Holland op 13 september 2013

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op vrijdag 13 september 2013 organiseert Cultuurcompagnie Noord-Holland een inspirerende excursie langs herbestemd agrarisch erfgoed in de Kop van Noord-Holland.

Deze excursie vindt plaats in het kader van de ‘Dag van de herbestemming’. De bus vertrekt om 8.30 vanuit Alkmaar.

De provincie Noord-Holland wil haar rijke culturele erfgoed, waaronder monumenten, behouden en toegankelijk maken. Het draagt bij aan de aantrekkelijkheid van de omgeving voor bewoners, bezoekers en ondernemers en geeft een gebied een eigen identiteit. Herbestemming geeft leegstaande, karakteristieke gebouwen een nieuwe kans. Het programma Herbestemming Noord-Holland stimuleert herbestemming niet alleen in financiële zin, maar ook door omwoners, gemeenten en ontwikkelaars bij elkaar te brengen.

Tijdens de bustocht wordt informatie gegeven over een aantal karakteristieke gebouwen die een nieuwe bestemming hebben gekregen. 2013 is het jaar van de stolp, daarom staat deze piramide van het Noord-Hollandse landschap centraal tijdens de excursie.

Kijk voor het volledige programma en een aanmeldingsformulier op de website www.herbestemming-nh.nl/dag-van-de-herbestemming/

Volg Herbestemming NH op

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna