Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 16 september 2013 Kookwedstrijd met biologische herfstgroenten - recept insturen voor 20 oktober 2013

Op 13 september 2013 is de Smaakmakend Kookwedstrijd van start gegaan, als opwarmer voor de nationale Bio10daagse (19 t/m 28 september). De inzenders van de lekkerste hoofdgerechten met biologische herfstgroenten, worden uitgenodigd om hun creatie live te komen bereiden voor een deskundige jury.

In de herfst heb je een overvloed aan heerlijke biologische groenten, zoals venkel, snijbiet of pompoen. Wie van pure smaken en van kokkerellen houdt, weet daar wel raad mee. En wat dacht je van andijvie of veldsla, vers van 't land? In deze periode is er volop keus, nog los van de net geoogste aardappelen. Miriam van Bree, projectleider: "Biologische telers werken zo natuurlijk mogelijk, met passie en aandacht. De kwaliteit en structuur van de groenten wordt vaak geprezen. Daarom kiezen koks van kwaliteitsrestaurants vaak voor biologische ingrediënten."

Deelnemers aan de kookwedstrijd moeten voor 20 oktober 2013 hun recept insturen. Het maakt niet uit of het gerecht vegetarisch is, met raw food of met vlees. Als verse biologische herfstgroenten maar het belangrijkste ingrediënt zijn en het recept op de principes van 'echt eten' is gebaseerd. Oftewel: eet niks wat je overgrootmoeder niet als voedsel zou herkennen, eet vooral planten en ... kook!

Miriam van Bree: "De vijf beste inzenders mogen hun hoofdgerecht daadwerkelijk komen koken voor de jury. Daar zitten echte kenners in, zoals foodtrendwatcher Anneke Ammerlaan. Spannend... De winnaar wordt beloond met een KitchenAid keukenmachine. Daarmee wordt koken straks een nog groter feest."

Meer informatie over de kookwedstrijd is te vinden op www.smaakmakend.nl. De winnaar wordt eind oktober 2013 bekend gemaakt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna