Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 18 september 2013 Wie wint de Stolpenprijs 2013? Voordracht insturen t/m 18 oktober 2013

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Tot 18 oktober 2013 kan iedereen een stolpboerderij voordragen voor de Stolpenprijs 2013. De Stolpenprijs 2013 is een prijs voor de beste herbestemming van een Noord-Hollandse stolpboerderij. Met deze prijs wil de provincie voorbeelden en aandacht genereren voor succesvolle herbestemmingen van dit kenmerkende Noord-Hollandse boerderijtype.

De Stolpenprijs wordt in december 2013 uitgereikt aan de opdrachtgever van de verbouwing of restauratie.

Met het aanreiken van geslaagde voorbeelden, kennis, ervaring en aanbevelingen biedt de provincie aan toekomstige opdrachtgevers van stolpverbouwingen informatie en inspiratie bij herbestemming. Zo hoeft het wiel niet steeds opnieuw te worden uitgevonden en kunnen initiatiefnemers van elkaar leren. Naast toekomstige stolpeigenaren kunnen ook architecten en aannemers belang hebben bij de resultaten van de Stolpenprijs 2013.

Voor de Stolpenprijs 2013 komen stolpboerderijen in aanmerking waarbij de manier waarop de herbestemming is vormgegeven, goed is toegesneden op de nieuwe functie. Ook dient rekening te zijn gehouden met de karakteristieken van de stolpboerderij. De Stolpenprijs 2013 verloopt volgens het Reglement Stolpenprijs en wordt digitaal uitgeschreven. De prijs wordt op verzoek van de provincie, georganiseerd door Architectuur Lokaal.

Deelnemen en voordragen

De provincie Noord-Holland roept opdrachtgevers van een gerealiseerde verbouwing of restauratie van een stolpboerderij op om aan de Stolpenprijs 2013 deel te nemen. Het is ook mogelijk, goede voorbeelden van een verbouwing of herbestemming voor te dragen voor de Stolpenprijs 2013, waarna de opdrachtgever van deze stolp wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de prijs.

Jury en beoordeling

De inzendingen worden beoordeeld door een onafhankelijke, deskundige jury, die bestaat uit Lodewijk Baljon (Lodewijk Baljon Landschapsarchitecten, voorzitter van de jury), Haiko Meijer (Onix architecten), Dorine van Hoogstraten (architectuurhistoricus, voorzitter erfgoedcommissie WZNH) en Ugur Pekdemir, directievoorzitter Rabobank Noord-Kennemerland, Castricum.

De jury nomineert maximaal vijf projecten, die zij vervolgens zal bezoeken, en wijst één winnaar aan. De winnaar van de Stolpenprijs 2013 ontvangt een speciaal ontworpen trofee. Hiernaast kan de jury twee eervolle vermeldingen toekennen.

Aan eervolle vermeldingen is geen prijs verbonden.

Prijsuitreiking en publicatie

De Stolpenprijs 2013 wordt in november 2013 uitgereikt door de Provincie Noord-Holland. Bij de prijsuitreiking wordt een publicatie gepresenteerd. Daarin worden de vijf projecten die de jury heeft genomineerd opgenomen, evenals conclusies, aanbevelingen en praktische adviezen van de jury. De publicatie wordt digitaal gepubliceerd en zal ook als print on demand op papier verkrijgbaar zijn.

Jaar van de Stolp en Jaar van de Boerderij

De Stolpenprijs 2013 is ingesteld in het kader van het Jaar van de Stolp www.jaarvandestolp.nl Dit is een initiatief van de provincie Noord-Holland, in aansluiting op het Jaar van de Boerderij. Met het Jaar van de Stolp brengt de provincie het Noord-Hollandse boerderijtype ‘de Stolp’ onder de aandacht om de bewustwording van de betekenis van deze iconen van het landschap te vergroten. Het programma voor dit themajaar wordt uitgevoerd door De Cultuurcompagnie Noord-Holland ( CCNH) en de Boerderijenstichting Noord-Holland.

Het Jaar van de Boerderij - www.boerderij2013.nl - wordt georganiseerd door Agrarisch Erfgoed Nederland. Hierbij wordt extra aandacht gegeven aan de historische boerderij in Nederland, die een belangrijk onderdeel vormt van ons nationale erfgoed en bepalend is voor het landschap.

Informatie

Kijk voor alle informatie op http://arch-lokaal.nl/stolpenprijs-2013

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna