Cultuur, Sport & Recreatie: 06 november 2013 Reorganisatie bibliotheken Hollands Kroon

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - De bezuinigingen van de gemeente Hollands Kroon op het bibliotheekwerk hebben grote gevolgen. Met minder dan de helft aan subsidie is KopGroep Bibliotheken gedwongen om de dienstverlening anders in te richten. De vestigingen van Anna Paulowna, Niedorp en Wieringerwerf gaan vanaf 2014 verder als 'onbemande bibliotheken'. De bibliotheek van Wieringen werkt al sinds juni 2013 op deze manier.

De bibliotheken van Wieringerwerf en Niedorp blijven voorlopig in het huidige gebouw. De bibliotheek van Anna Paulowna verhuist in januari 2014 naar een kleinere locatie. Het nieuwe adres wordt Molengang 148.

Geen personeel

In een onbemande bibliotheek is geen personeel aanwezig. De deuren gaan open met behulp van de lidmaatschapspas. Naar buiten toe gaan de deuren automatisch open.

In de bibliotheek is permanent cameratoezicht. Voor mensen die persoonlijk geholpen willen worden is er één dagdeel per week een medewerker aanwezig. Men kan de materialen zelf uitlenen en inleveren. Boeken die via de website zijn gereserveerd kunnen hier worden opgehaald. Via een vaste telefoonverbinding kunnen vragen worden gesteld aan een bibliotheekmedewerker in een andere vestiging. Net als in de huidige situatie worden er wekelijks nieuwe boeken aangeleverd. Met deze manier van werken kunnen de openingstijden flink worden verruimd. Vanaf januari 2014 zijn de vestigingen van Anna Paulowna, Niedorp en Wieringerwerf iedere dag van 8.00 tot 20.00 uur geopend.

Jeugdbus

De onbemande bibliotheken hebben geen jeugdafdeling meer. Voor kinderen is er een jeugdbus, die volgens een driewekelijks rooster naar alle basisscholen in Hollands Kroon gaat. Ook ouders met peuters én jeugd tot 15 jaar kunnen gebruik van deze bus maken. Alle basisschoolleerlingen krijgen een (nieuwe) pas waarmee materialen geleend kunnen worden voor op school en thuis. Voor de jeugdbibliotheken in de Brede Scholen van Middenmeer en Wieringerwaard verandert er niets.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna