Cultuur, Sport & Recreatie: 11 november 2013 Westfries Museum onthult oudste man van Noord-Holland

In het Westfries Museum in Hoorn werd op 8 november 2013 de reconstructie van een 4500 jaar oud prehistorisch skelet onthuld. Geïnteresseerden konden op zaterdag en zondag een kijkje nemen bij de 'oudste man van Noord-Holland'. Archeologen troffen het skelet bij een opgraving tussen Hoogwoud en Aartswoud, waar het rond 2500 voor Christus is begraven.

Het skelet werd in 1990 gevonden in Westfriesland. De Steentijdman heeft de naam Cees gekregen. Cees is de best bewaarde prehistorische mens van Nederland. De reconstructie geeft een beeld van het leven in het Nederlandse kustgebied van 4500 jaar geleden.

Cees zal later te zien zijn in het nieuwe archeologiecentrum 'Huis van Hilde' dat de provincie Noord-Holland in Castricum bouwt. Kijk voor meer informatie op de website van het Westfries Museum, www.westfriesmuseum.nl (Bron: Westfriese Omringdijk)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
d site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna