Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 22 november 2013 Routebordjes wijzen de weg over de Westfriese Omringdijk

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Afgelopen maand werden 300 fietsroutebordjes geplaats op de Westfriese Omringdijk. Hiermee is voor het eerst de hele 126 kilometer lange dijk als één route zichtbaar. In het voorjaar wordt de route ook toegevoegd op de fietsknooppuntborden in het gebied en worden nog twaalf informatiezuilen geplaatst.

Gedeputeerde van Cultuur Elvira Sweet opende de fietsroute woensdagmiddag 20 november 2013 op de dijk in Kolhorn. Het project rondom de fietsrouteborden wordt uitgevoerd door Cultuurcompagnie Noord-Holland in opdracht van provincie Noord-Holland en mede mogelijk gemaakt door Rabobank Hoorn-Midden West-Friesland.

Het plaatsen van bordjes op de dijk was een lang gekoesterde wens van velen.

Regelmatig krijgt programmabureau Westfriese Omringdijk vragen binnen van fietsers en wandelaars over de zichtbaarheid van de route in het landschap. Ook het Westfries Genootschap pleit al jaren voor een duidelijke bewegwijzering van de dijk. De dijk is sinds deze maand goed zichtbaar voor zowel fietsers als wandelaars. De informatiepanelen in het voorjaar maken de informatievoorziening compleet. In alle twaalf de gemeenten die aan de dijk liggen komt een bord te staan met leuke wetenswaardigheden en cultuurtoeristische tips.

Programma Westfriese Omringdijk 2013

Bij de lancering woensdagmiddag van de routebordjes in Kolhorn waren ook wethouders uit de samenwerkingsovereenkomst Westfriese Omringdijk aanwezig.

Aansluitend evalueerden zij het programma Westfriese Omringdijk 2013.

Hoogtepunten afgelopen jaar waren het benoemen van elf nieuwe Kanjer van de dijk, het online gaan van de vernieuwde website www.westfrieseomringdijk.nl, 2136 deelnemers die de Ronde van de Westfriese Omringdijk fietsten en uiteraard het plaatsen van de routebordjes en de bekende Omringdijkbankjes op de dijk.

Samenwerkingsovereenkomst

Het programma Westfriese Omringdijk is een samenwerkingsverband waarin elf Westfriese gemeenten en Rabobank Hoorn-Midden Westfriesland meerjarig de handen ineen slaan om Westfriesland als cultuurtoeristische bestemming van Noord-Holland te promoten. Het programma wordt uitgevoerd door Cultuurcompagnie Noord-Holland in samenwerking met Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord, Zorro en de regionale VVV’s. Andere partijen, zoals provincie Noord-Holland en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, steunen het programma op projectbasis.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk alles wat Nederland zo bijzonder maakt. De hoofdroute is 284 km lang en verdeeld in 16 etappes variërend van 10 tot 25 km. noordhollandpad.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna