Cultuur, Sport & Recreatie: 10 december 2013 Nieuwe archeologische kroniek boordevol Noord-Hollandse vondsten

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De Archeologische kroniek van Noord-Holland 2012 geeft een overzicht van heel veel verschillende archeologische ontdekkingen uit heel Noord-Holland. In het boekje staan foto's en beschrijvingen van onderzoeken en vondsten zoals aardewerkfragmenten, serviesgoed, skeletresten, waterputten, metalen voorwerpen en penningen.

archeologische kroniek 2012

De kroniek is 134 pagina's dik en laat zien hoeveel waardevolle schatten er nog in de bodem zitten in onder andere Alkmaar, Amsterdam, Medemblik, Zaanstad en Heemskerk.

Gedeputeerde Elvira Sweet: "Of het nu gaat om het deksel van een grafkist uit Amstelveen, met in spijkertjes de naam van de overledene, de vondsten uit de Vecht of het loden briefzegel uit de 16e eeuw dat is gevonden in een slootje in Bovenkarspel, we willen alles delen met de Noord-Hollandse bevolking. Nu vooral via de kroniek maar over ruim een jaar in het nieuwe archeologiecentrum Huis van Hilde. De prachtige 8e eeuwse waterput uit Heiloo, zal straks, geheel geconserveerd en gerestaureerd, in onze permanente tentoonstelling in het nieuwe centrum te zien zijn."

Het is de vijfde keer dat de provincie Noord-Holland zelf een kroniek uitbrengt.

De inhoud is aangeleverd door mensen uit de vakwereld en amateurarcheologen.

U kunt de kroniek hieronder downloaden. Gedrukte exemplaren van de kroniek zijn per mail te bestellen bij Martin Veen .

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna