Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 09 januari 2014 Wandel mee door het Wieringer-winterlandschap en over de Wieringermeerdijk op zondag 12 januari 2014

Gemeente Hollands Kroon logoBron: Gemeente Hollands Kroon - Sportief het nieuwe jaar beginnen? Wandel dan zondag 12 januari 2014 mee! Poldertours organiseert samen met Staatsbosbeheer de 'kale takken wandeling' over de Wieringermeerdijk en door het Dijkgatbos. Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier sponsort de wandeling en stelt de Wieringermeerdijk ter beschikking voor de winterwandelaars zodat ze de versterking van dichtbij kunnen bekijken.

Het is al weer de vierde sfeerwandeling die wordt georganiseerd met als doel mensen in beweging te laten komen in de prachtige omgeving waarin we leven.

Hoogheemraadschap sponsort net als in 2012 en 2011 de winterwandeling om aandacht te vestigen op het nut en de noodzaak van dijkversterking Wieringermeerdijk en wat het betekent om te leven onder zeeniveau in de Wieringermeer.

Voor iedereen een route

Iedereen die zondag 12 januari 2014 wil wandelen, kan tussen 10.00 en 13.00 uur starten op de Snippenwei in het Dijkgatsbos en de wandeling sluit om 16.00 uur.

Er zijn drie routes uitgestippeld: 9.5, 14.5 en 21 kilometer. De tocht voert voor een groot deel door het Dijkgatbos waar de gevolgen van de stormen van de afgelopen maand goed zichtbaar zijn. Jochem Rikse, boswachter van Staatsbosbeheer en medeorganisator, verzekert een veilige, maar vooral interessante loop door het bos waar de wandelaars op paden komen waar ze anders nooit langskomen.

Eet je erwtensoep 3 meter onder zeeniveau

Net zoals voorgaande jaren kunnen wandelaars eenmalig over de dijk wandelen van de Snippenwei naar de Oude Zeug, om met eigen ogen de dijkversterking van dichtbij te bekijken. In het dijkmagazijn bij de Oude Zeug komt men van alles te weten over hoe een dijk versterkt wordt met breuksteen en gietasfalt van onze dijkexperts. Het breuksteen wordt bijvoorbeeld per boot helemaal uit België gehaald om vervolgens vanaf het water, via een ponton en een kraan op de dijk te worden gelegd. In het dijkmagazijn krijg je een tegoedbon van het hoogheemraadschap voor een kom snert met roggebrood en spek die aan het einde van de route kan worden ingeleverd. Na het bezoek aan het dijkmagazijn loopt de route door de polder weer terug naar het Dijkgatsbos. Op 3 meter onderzeeniveau, onder het genot van een knetterend kampvuur en de winterse kost wordt de wandeling op de Snippenwei afgesloten.

Kijk voor meer informatie over de wandeling en inschrijving op www.sfeerwandeling.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna