Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 17 januari 2014 Ondertekening geeft start tot bouw uniek theater in Den Helder

Op dinsdag 17 december 2013 vond in het bezoekerscentrum van Willemsoord in Den Helder de feestelijke ondertekening plaats van de aannemingsovereenkomst voor de bouw van de Schouwburg, een uniek theater in Nederland.

Gedeputeerde Bond sprak onder lovende woorden de verwachting uit dat de Schouwburg regionale betekenis gaat krijgen. De aandeelhouders (provincie Noord-Holland en gemeente Den Helder) hebben op 11 december 2013 Ferdinand Vreugdenhil, directeur van Zeestad CV/BV toestemming verleend om de overeenkomst te tekenen. De provincie draagt als aandeelhouder Zeestad een bedrag van € 10 miljoen euro bij aan de gehele stedelijke vernieuwing in Den Helder.

De bouw van de schouwburg maakt onderdeel uit van de stedelijke vernieuwing van Den Helder. Ontwikkelingsmaatschappij Zeestad voert in opdracht van de gemeente en de provincie meer dan dertig projecten uit die de stad een nieuwe impuls moeten geven. De aandeelhouders hebben op 11 december 2013 Ferdinand Vreugdenhil, directeur van Zeestad CV/BV toestemming verleend om de overeenkomst te tekenen voor de bouw van de schouwburg. Met de bouw is een bedrag van circa € 20 miljoen vanuit Zeestad gemoeid. Gedeputeerde Bond: "De schouwburg is een prachtig project dat de positie van Den Helder als centrumstad van de regio versterkt."

Eén van de pijlers van de stedelijke vernieuwing in Den Helder is de verplaatsing van schouwburg De Kampanje naar Willemsoord, de voormalige scheeps- en onderhoudswerf van de Koninklijke Marine. De restauratie van Willemsoord heeft een groot aantal jaren in beslag genomen met als resultaat een schitterend cultureel erfgoed. De schouwburg op Willemsoord wordt in drie bestaande gebouwen ingebouwd, waarvan twee rijksmonumenten en één karakteristiek gebouw. Het is een complex en omvangrijk project. Het afgelopen jaar heeft een ontwerpteam, waaraan alle benodigde disciplines deelnemen, intensief samengewerkt aan de ontwikkeling van het ontwerp. Door deze werkwijze worden ontwerp, constructie, bouwfysica, theatertechniek, installaties, bouwkosten goed op elkaar afgestemd. Gedurende het gehele proces wordt gerekend en getekend en worden risicoanalyses gemaakt.

Hierdoor heeft een continue afstemming van kosten op budget plaatsgevonden. De gunning is verleend aan bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen BV.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna