Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 21 januari 2014 Voordekunst Noord-Holland: 100.000 euro voor culturele initiatieven

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Via de website 'Voordekunst Noord-Holland' is inmiddels meer dan 100.000 euro gedoneerd voor culturele projecten. Bijna 1200 donateurs hebben ervoor gezorgd dat 14 Noord-Hollandse projecten de financiering inmiddels rond hebben gekregen.

Dat betekent dat de initiatiefnemers genoeg geld hebben ontvangen om een cd-opname, fotografieproject, uitgave van een boek of voorstelling daadwerkelijk te realiseren.

Gedeputeerde Elvira Sweet: "De provincie heeft begin 2013 een subsidie verstrekt om voordekunst Noord-Holland mogelijk te maken en om makers te helpen bij het werven van fondsen. Een slimme inzet van beschikbaar geld en eigen initiatief zijn nodig nu de culturele sector onder druk staat. De website is ongeveer een half jaar in de lucht de initiatieven zijn zeer divers en bieden eigenlijk voor 'elk wat wils' op cultureel gebied. Het is prachtig dat nu al meer dan 100.000 euro is gedoneerd. "

Kunstproject de Agrarische Spetterkalender van fotografe Michelle Donkersloot Via de website www.voordekunst.nl/noord-holland kunnen initiatiefnemers van Noord-Hollandse culturele projecten via een open oproep een vooraf bepaald bedrag vergaren van een ongedefinieerd (en groot) netwerk van mensen (crowdfunding). Individuen kunnen zo met een kleine bijdrage bijvoorbeeld een culturele voorstelling mogelijk maken. Vaak staan er vanuit de ontvangende partij materiële of immateriële vergoedingen tegenover, bijvoorbeeld een rondleiding of een VIP-behandeling.

De Cultuurcompagnie Noord-Holland begeleidt initiatiefnemers en zet zich in om donateurs te informeren en te werven.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna