Cultuur, Sport & Recreatie: 23 januari 2014 Keet van De Geul op Texel landschappelijk verantwoord opgeknapt

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - Door Boswachter Erik van der Spek - Staatsbosbeheer heeft de boswachterskeet in het reservaat De Geul laten renoveren. Het houtwerk is door Maurits Witte vervangen door FSC-hout dat niet geschilderd hoeft te worden, waardoor zeker na dat het hout wat is verweerd de keet beter past in het duinlandschap. Van de gelegenheid is gebruik gemaakt om het raam te verplaatsen van waaruit filmbeelden kunnen worden getoond. Kijkers kunnen nu de filmbeelden van de lepelaarskolonie gemaakt door Natuurdigtaal beter zien.

De keet is de uitvalsbasis van de boswachter die in het broedseizoen toeziet op de rust voor de vogels en mensen via excursies de ruimte geeft om van deze vogels te genieten. De excursies kunnen geboekt worden via http://www.ecomare.nl. Tijdens de winter is er elke woensdag een excursie.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna