Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 30 januari 2014 Noord-Holland: Lijst officiële zwemlocaties 2014 uitgebreid (oa Medemblik, Den Helder en Schagen)

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Gedeputeerde Staten van Noord-Holland willen een aantal wijzigingen aanbrengen in de lijst met officiële zwemlocaties in Noord-Holland. De locatie Varkensbaai, Sloterplas te Amsterdam is een nieuwe zwemplek in binnenwater. Daarnaast zijn er vierentwintig nieuwe zwemplekken aangewezen die vallen onder Rijkswateren aan de Noordzeekust en het IJsselmeergebied. Vier locaties worden van de lijst afgehaald. Door deze wijzigingen zijn er per 1 mei 2014 in de provincie Noord-Holland 145 officiële zwemplekken.

Gedeputeerde Staten moeten jaarlijks de lijst met officiële zwemplekken in de provincie opstellen en zo nodig herzien. Voor 2014 is besloten vijfentwintig nieuwe zwemplekken aan te wijzen en voor vier andere zwemplekken de functie zwemwater in te trekken. Dit besluit ligt ter inzage van 31 januari 2014 tot en met 14 maart 2014. Na verwerking van ingediende zienswijze volgt vaststelling van de definitieve lijst in april 2014.

Kijk hier voor meer informatie.

Officieel

Tussen 1 mei 2014 en 1 oktober 2014 controleren de waterschappen en Rijkswaterstaat minimaal om de week de waterkwaliteit van officiële zwemlocaties. De provincie Noord-Holland houdt daarnaast toezicht op de hygiëne en veiligheid van deze locaties. Bij alle nieuwe officiële zwemplekken komen publieksinformatieborden met daarop onder andere een kaartje, aanduiding van mogelijke vervuilingsbronnen, de waterkwaliteitsklasse en de verboden die gelden. Het geven van adequate publieksinformatie is een verantwoordelijkheid van de provincies.

Nieuw!

Nieuwe officiële zwemplekken zijn:

 1. Varkensbaai, Sloterplas (Amsterdam)
 2. Vooroever/Vlietsingel, Strand (Medemblik)
 3. Havenstrandje Marken (Waterland)
 4. Strandslag Donkere Duinen (Hengstenpad) (Den Helder)
 5. Strandslag Duinoord (Den Helder)
 6. Strandslag Falga (Den Helder)
 7. Strandslag Drooghe Weert (Den Helder)
 8. Julianadorp, de Zandloper (Den Helder)
 9. Strandslag 9, Voordijk (Schagen)
 10. Strandslag 10, Abbestee (Schagen)
 11. Strandslag 11, Seinpost (Schagen)
 12. Strandslag 12, Dorpsplein (Schagen)
 13. Strandslag 13, Kieftenglob (Schagen)
 14. Strandslag 16, Petten Kortwater (Schagen)
 15. Strandslag 17, Petten Hondsebossche Zeewering (Schagen)
 16. Hagen aan Zee, strandslag 20 (Bergen)
 17. Schoorl aan Zee Noord, strandslag 21 (Bergen)
 18. Schoorl aan Zee Zuid, strandslag 22 (Bergen)
 19. Bergen aan Zee, Burgermeesterpaadje , strandslag 28 (Bergen)
 20. Middenweg, Egmond binnen, strandslag 35 (Bergen)
 21. De Noordpier (Velsen)
 22. Castricum aan Zee, Bad Noord, strandslag 37 (Castricum)
 23. Castricum aan Zee, Stille Strand, strandslag 39 (Castricum)
 24. Bloemendaal aan Zee, afgang Kattendeel (Bloemendaal)
 25. Bloemendaal aan Zee, afgang Duin en Kruidberg (Bloemendaal)

Verwijderd

Vier locaties worden van de lijst verwijderd : Sloterparkbad, Sloterplas (Amsterdam), Klaas Dobbers Droogte (ít Twiske te Oostzaan), Callantsoog en Petten (Schagen).

Het water van het Sloterparkbad is zeer blauwalggevoelig. Daardoor is de zwemplek vaak dicht. De kosten van het in stand houden van deze plek en investeringen voor het verbeteren van de waterkwaliteit wegen slecht op tegen de baten. In de Varkensbaai komt minder vaak blauwalg voor. Daarom is deze locatie toegevoegd en behoudt de Sloterplas een zwemplek.

Uit tellingen blijkt dat er weinig mensen zwemmen op de locatie Klaas Dobbers Droogte. Daarom is in overleg met de locatiehouder en de waterbeheerder besloten deze locatie af te voeren. In de nabije omgeving kan gezwommen worden in recreatiegebied ít Twiske.

De zwemplekken Callantsoog (gemeente Schagen) en Petten worden opgeknipt in meerdere losse zwemplekken allen met eigen strandopgang.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna