Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 05 februari 2014 Subsidie voor openstellen boerenlandpaden in Noord-Holland

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - De provincie Noord-Holland stelt € 650.000 subsidie beschikbaar aan Recreatie Noord-Holland voor het uitvoeren van de Boerenlandpadregeling 2013-2016. Deze regeling is bedoeld voor agrariërs die hun land openstellen voor wandelaars. Agrariërs kunnen hiervoor vanaf nu een vergoeding aanvragen bij Recreatie Noord-Holland.

Heerlijk wandelen over het rustgevende boerenland, niet gestoord door andere recreanten, zoals fietsers en skaters, met uitzicht op akkers en weilanden. Af en toe een kijkje op het boerenerf kunnen nemen en met eigen ogen zien waar ons voedsel vandaan komt en hoe de boer het produceert. Enkele van de vele redenen waarom boerenlandpaden worden ontwikkeld. Een mooie regeling waarin de boeren afspreken dat wandelaars over hun land mogen lopen en zij als tegenprestatie hiervoor een vergoeding ontvangen.

Belangrijke schakels

De Boerenlandpadregeling bestaat al enkele jaren. In Noord-Holland is inmiddels 85 km aan boerenlandpaden gerealiseerd. Daarmee ligt de provincie aan kop in vergelijking met andere provincies. De provincie wil bestaande boerenlandpaden behouden én het aantal nog verder laten toenemen. Gedeputeerde Jaap Bond: "Boerenlandpaden zijn een belangrijk onderdeel van wandelroutenetwerken. Ook het NoordHollandpad - een langeafstandsroute van Texel naar het Gooi - loopt voor een deel over boerenland. Dankzij deze paden kunnen wandelaars optimaal genieten van het roemrijke Noord-Hollandse cultuurlandschap."

Subsidie aanvragen

Agrariërs die hun land willen openstellen voor wandelaars kunnen contact opnemen met Recreatie Noord-Holland om in aanmerking te komen voor de regeling.

Aanvragen worden onder andere getoetst op het nut voor recreanten. Bij het honoreren van de aanvraag kunnen agrariërs rekenen op een vergoeding van € 0,91 (prijspeil 2014) per strekkende meter. Deze vergoeding is bestemd voor de openstelling van het land. Aanvragen kunnen worden ingediend zolang er geld beschikbaar is. Bestaande contracten krijgen voorrang, zodat huidige wandelpaden en netwerken intact blijven, maar er is ook ruimte om nieuwe paden te ontwikkelen.

Meer informatie over de subsidieregeling: Recreatie Noord-Holland, www.recreatienoordholland.nl

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna