Cultuur, Sport & Recreatie: 12 februari 2014 ATB tocht Super Sunday Texel een super uitdaging, afspraken tegen wildrijden

Staatsbosbeheer Texel logoBron: Staatsbosbeheer Texel - Door: Boswachter Erik van der Spek - Storm, regen en een zwaar parcours zijn de omstandigheden waar onder ongeveer 500 mensen op zondag 9 februari 2014 aan de 100km begonnen. Op een groot deel van het parcours waren de deelnemers te gast in de terreinen van Staatsbosbeheer.

Behalve op de mountainbikeroute en andere fietspaden mocht er zondag ook op een aantal wandelpaden en ruiterpaden gereden worden. De omstandigheden zijn zo zwaar dat veel mensen maar een deel van het traject uitrijden.

Optreden tegen wildrijden.

Mountainbiken is een populaire sport, waar Staatsbosbeheer ook ruimte voor wil bieden. Op Texel bestaat allang een ATB route in De Dennen die Wielersport Texel heeft aangelegd en onderhoud. Er wordt door de vereniging gewerkt aan de uitbreiding tot een 100km route, waar ook Staatsbosbeheer een deel van de ruimte wil bieden. Het toenemende wildrijden, fietsen op paden die daarvoor niet bedoeld zijn en zelfs buiten paden en de grote hinder maakt medewerking aan deze wensen niet vanzelfsprekend. Zeker ook omdat te vaak wandelaars en ruiters die wel van voor hen bestemde paden op een erg vervelende manier worden benaderd.

Met de vereniging is afgesproken dat de onderlinge controle op dit ongewenste gedrag zal worden versterkt. Maar ook dat uitsluiting van deelname aan georganiseerde activiteiten van mensen die zich niet willen gaan gedragen als corrigerende maatregel gebruikt gaat worden. Wij hopen dat dit gaat werken en dat we dus medewerking kunnen blijven verlenen aan evenementen als die van afgelopen weekend.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna