Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 17 februari 2014 Tuinderskring Harenkarspel wint Roel de Wit-prijs

Op vrijdagmiddag 14 februari 2014 maakte Commissaris van de Koning, de heer J. Remkes, de winnaar van de Roel de Wit-prijs bekend in de Statenzaal van het provinciehuis in Noord-Holland. De Groenploeg van Landschap Noord-Holland was één van de genomineerden, de Tuinderskring Harenkarspel heeft gewonnen.

De Tuinderskring Harenkarspel kreeg de prijs vanwege de brede doelstelling waarbij jaarlijks 100.000 bezoekers kennismaken met het platteland en de producten daarvan. Een eervolle vermelding was er voor Stichting Doe-tuinen in Haarlem en voor onze Groenploeg. Deze is al 25 jaar bezig met het beheer en toegankelijk maken van natuur in Noord-Holland. Inmiddels zijn er vijf ploegen actief waar mensen met afstand tot de arbeidsmarkt een vak leren in het groenbeheer.

Roel de Wit

In 2013 heeft het gewestelijk bestuur van de PvdA Noord-Holland besloten een nieuwe prijs in te stellen: de Roel de Wit-prijs, genoemd naar oud-commissaris van de Koningin, voormalig wethouder van Amsterdam en oud-burgemeester van Alkmaar. Dit om hem te eren vanwege zijn grote verdiensten op het gebied van landschap, natuur en recreatie.

Groen bereikbaar voor breed publiek

De prijs - een beeld van kunstenaar Rob Schreefel - is voor een project, persoon, organisatie die (of dat) groen, natuur en recreatie toegankelijk en bereikbaar heeft gemaakt voor een breed publiek. De jury bestaande uit Frans Tielrooij (oud gedeputeerde van de provincie Noord-Holland), Jan Kuiper (oud-directeur Landschap Noord-Holland), statenleden Nico Papineau Salm en Greet Blokker, en Eelco Taams, bestuurslid van het Gewest PvdA Noord-Holland. (bron: Landschap Noord-Holland)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna