Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 18 februari 2014 Timmerploeg Lentetuin Breezand klaart megaklus

BREEZAND - Op maandag 6 januari 2014 is de timmerploeg al gestart met het timmerwerk. Dit jaar zijn er weer een aantal grote bouwwerken welke door de ploeg zelf zijn gemaakt. Hoofd opbouw Arjan Berbee geeft aan dat het weer een megaklus was, "maar het is zeker gelukt om alles op tijd klaar te hebben."

Er zijn een aantal grote gebouwen, geeft Arjan Berbee aan: "Het Opera House is ongeveer 12,5 meter lang en 7 meter hoog. Op de achtergrond komt de skyline van Sidney (wolkenkrabbers). Daarnaast is er de Ayers Rock, een berg in het woestijngebied van ongeveer 22 meter bij 4,5 meter hoog. Er komen nog enkele huisjes uit het flying doctors dorpje, een jungle berg van ongeveer twintig meter breed met waterval of waterpoel. Dit laatste geeft een beetje het gebied weer van wat we uit de film 'Crocodile Dundee' kennen.

Het bouwen van het Opera House is voor de timmermannen een enorme uitdaging vanwege de grote afmetingen, vele rondingen en het demontabel opleveren in verband met het transport naar de ZAP-hal. Daarnaast is er met de ervaring van vorig jaar (berg met skipiste) gekozen om de twee Australische bergen van ander materiaal te maken. Hierdoor krijgen de bergen een meer natuurgetrouwe uitstraling.

De onderlinge sfeer bij de vrijwilligers is weer als vanouds. Ze zetten graag de schouders eronder en tijdens de koffie en het naborrelen worden de nodige grappen gemaakt. Kortom: het is weer een enthousiaste club van vrijwilligers. (Bron: Lentetuin Breezand)

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna