Cultuur, Sport & Recreatie: 20 februari 2014 KopGroep Bibliotheken: Tweede jeugdbus in gebruik

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - De kinderen van basisschool De Sluis en De Regenboog uit Anna Paulowna mogen hem als eerste uitproberen. Vanaf donderdag 20 februari 2014 rijdt er een tweede, speciaal ontworpen, jeugdbus van KopGroep Bibliotheken door de Noordkop.

Deze bus is in de plaats gekomen van de jeugdafdelingen van de bibliotheken in Hollands Kroon, die per 1 januari 2014 verder zijn gegaan als 'onbemande vestigingen' voor volwassenen.

KopGroep Bibliotheken heeft in mei 2014 vorig jaar al een jeugdbus in gebruik genomen als vervanging van de jeugdafdelingen van de bibliotheken van Zijpe en Wieringen. Gedwongen door de bezuinigingen van de gemeente Hollands Kroon moest de dienstverlening nog verder worden aangepast. Gezien het grote belang van leesbevordering en taalontwikkeling van kinderen is ingezet op peuters en basisschoolleerlingen.

De tweede jeugdbus is een kleinere versie van de eerste, maar net zo'n opvallende verschijning op de weg. Monique Dozy ontwierp ook van deze bus de buitenkant, die zich laat lezen als een groot stripboek vol tekeningen en figuurtjes. De illustraties verwijzen naar onderwerpen die in kinderboeken te vinden zijn.

De rijdende jeugdbibliotheken komen volgens een driewekelijks rooster naar alle basisscholen in de kleine kernen toe en staan dan een dag of dagdeel voor de deur. Alle groepen van de school kunnen gebruik maken van de bussen. Ook ouders met peuters zijn welkom!

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna