Cultuur, Sport & Recreatie: 21 februari 2014 Lezing: Vrouwen in het openbaar bestuur vroeger en nu - vrijdag 7 maart 2014

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op vrijdag 7 maart 2014 organiseert de provincie Noord-Holland de lezing: Vrouwen in het openbaar bestuur vroeger en nu. De lezing vindt plaats aan de vooravond van internationale vrouwendag (8 maart 2014).

De rode draad is Liesbeth Ribbius Peletier, de eerste vrouwelijke gedeputeerde van Noord-Holland. Zij maakte van 1946 tot 1958 onderdeel uit van het college van GS. Vervolgens werd zij de eerste vrouw in de Raad van State.

Naast een korte lezing over Liesbeth Ribbius Peletier door dr. Ulla Jansz wordt stilgestaan bij de ervaringen van andere vrouwen in het openbaar bestuur in de afgelopen decennia en bij de uitdagingen waarmee zij te maken hebben. Mirjam van 't Veld, burgemeester van Stichtse Vecht, zal hierop haar visie geven. Prof. dr. Liesbet van Zoonen, hoogleraar media- en communicatiewetenschap, spreekt over Beeldvorming over vrouwen in het openbaar bestuur. Thilla Franken en Laura Punt spreken over de activiteiten van Stichting Prinsessendag.

Na afloop van de lezingen is er gelegenheid voor vragen en discussie.

Het programma begint om 15.30 uur en wordt afgesloten rond 17.30 uur met een borrel.

Locatie: Paviljoen Welgelegen, Dreef 3, Haarlem. De parkeermogelijkheden bij Paviljoen Welgelegen zijn beperkt.

Bezoekers kunnen parkeren in parkeergarage Houtplein.

Wilt u bij deze lezing aanwezig zijn? Meld u dan aan met dit formulier fd9.formdesk.com/pnh/lezingvrouwenob. Contactpersoon: Karla Buiskool Toxopeus, 023 514 3675.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna