Cultuur, Sport & Recreatie: 24 februari 2014 Kom alles te weten over water tijdens de Noord-Hollandse Waterweek

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Een aantal activiteiten tijdens de Noord-Hollandse Waterweek is al volgeboekt. Bekijk op www.noord-holland.nl/web/Projecten/NoordHollandse-Waterweek/Het-aanbod.htm bij welke onderdelen je met jouw klas nog wel alles over water te weten komt! De 20 verschillende activiteiten zijn verdeeld over 19 locaties in de provincie en gaan over 3 verschillende thema's: schoon drinkwater, de zuivering van afvalwater en waterveiligheid.

water week noord holland De meeste activiteiten zijn gratis; mochten er kosten aan verbonden zijn dan staat dat erbij vermeld. Let wel op: sommige activiteiten zijn al vol; wacht dus niet te lang met aanmelden. Onder de aangemelde scholen wordt een gratis gastles verloot van Guido van Belle (Belevenisonderwijs).

Nog vrije plekken

Het wateravontuur: hoe maak je schoon drinkwater? in Castricum is een activiteit vol interactie. Naast een gastles van een drinkwaterprofessional voeren leerlingen opdrachten uit, maken ze een eigen videoclip en fietsen ze door het waterinfiltratiegebied.

Bij Cinema Oostereiland in Hoorn maken leerlingen hun eigen wateranimatie. Voorafgaand aan deze creatieve ochtend of middag verzorgt het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier een gastles 'Het water de baas? Alles over waterveiligheid!'

In het bezoekerscentrum Kust Petten staan kustversterking en leven onder zeeniveau centraal. Overkoepelend thema van deze nieuwe interactieve tentoonstelling: 'Zonder dijken kunnen we in grote gebieden van Noord-Holland niet wonen'.

Gratis gastles

De Noord-Hollandse Waterweek kan met een gratis gastles ook naar jouw klas toe komen. Een medewerker van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier vertelt een ochtend of middag over droge voeten, schoon water in de sloten en veilig wonen in laag land.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna