Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 26 februari 2014 Texelse jeugd verdeeld over nieuwe locatie Y4E, alcohol niet belangrijkste tijdens uitgaan

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Onderzoek onder Texelse jeugd wijst uit dat de jeugd verdeeld is over een nieuwe locatie van jongerencentrum Time Out. Ook is duidelijk dat alcohol zeker niet het belangrijkste is tijdens het uitgaan. Deze uitkomsten laat een onderzoek onder OSG jongeren zien dat de gemeente liet uitvoeren als gevolg van een discussie over een mogelijke locatiewijziging van jongerencentrum Time Out van Y4E.

Het onderzoek is breed opgezet zodat een beeld ontstaat van hoe de Texelse jongeren hun vrijetijd willen besteden met de mogelijke veranderingen in het uitgaansleven als gevolg van de ophoging van de alcoholleeftijd. Ook is de gemeente benieuwd hoe de uitvoerder van het jongerenwerk Young4Ever (Y4E) daarop in kan spelen. De gewenste locatiewijziging van het huidige Time Out naar de Parkstraat speelt daarin ook een rol.

Voor het onderzoek zijn leerlingen betrokken in de leeftijdscategorie van met name zestien en zeventien jaar van OSG De Hogeberg. De uitkomsten van het onderzoek laten zien dat veel jongeren het niet eens zijn met de nieuwe alcoholwetgeving. Ook wordt bevestigd dat de mening van de ouders erg belangrijk is voor jongeren om zich aan de nieuwe wet te houden. Jongeren geven aan dat alcohol zeker niet het belangrijkste element is om uit te gaan. Gezelligheid van vrienden, de muziek die gedraaid zijn ondermeer belangrijke redenen.

Jongerencentrum Time Out wordt gezien als plek voor voornamelijk de jongste jeugd. De meningen over een mogelijke nieuwe locatie van Time Out zijn verdeeld.

Wel wordt aangegeven dat een nieuwe locatie kansen kan bieden voor een ander imago, dat bijvoorbeeld beter aansluit bij deze leeftijdsgroep.

Het onderzoeksrapport, uitgevoerd door adviesbureau Revice, is donderdag 20 februari 2014 gepresenteerd aan de omwonenden van het oude postsorteercentrum in de Parkstraat (gewenste locatie Time Out).

Indien Y4E het huisvestingsplan wilt voortzetten, wordt het onderzoeksrapport incluis advies met een eventuele herhuisvesting voorgelegd aan het college van B&W alsook de gemeenteraad ter besluitvorming.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna