Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 27 februari 2014 Muzikale opening Lentetuin Breezand 2014 door Meindert van Veen

Breezand - Met een echt Australisch geluid uit de didgeridoo van René Meijerink is de Lentetuin Breezand officieel geopend door Meindert van Veen. Martin Elling, de nieuwe arrangeur van de Lentetuin, heeft dit jaar samen met alle vrijwilligers en inzenders zijn best gedaan om er weer een plaatje van te maken, en dat is gelukt. Morgen gaat de show open voor publiek en neemt de Lentetuin haar bezoekers mee 'Down Under!'

"Kampioenen krijgen bloemen", dat is de uitspraak waarmee Meindert de eerste link legt tussen hem en de Lentetuin. Maar er zijn meer raakvlakken. "Een club kan niet zonder vrijwilligers, en dat is hier ook de kracht van de show." Na een druk op de knop gingen alle lichten uit en speelde René Meijerink op een didgeridoo. Hij zal vanaf vrijdag tot en met zondag live optredens geven tussen 14.00 en 18.00 uur.

Het muzikale intermezzo was niet het enige Australische tintje. De Australische ambassadeur dhr. Sean Singh was ook aanwezig en gaf aan een beetje heimwee te krijgen door het sprekende decor: "Het laat heel goed de diversiteit van Australië zien."

Burgemeester Nawijn van de gemeente Hollands Kroon was ook zeer tevreden over de show. Hij gaf aan trots te zijn op evenementen zoals de Lentetuin. Arno Mulder van Rabobank Kop van Noord-Holland, gaf zelfs aan dat de Lentetuin op de achtste plaats staat van alle evenement die worden georganiseerd in Noord-Holland. Het niveau is daarmee gezet.

Tijdens de show werd er ook afscheid genomen van voorzitter Marco Dorsman en Angelique Dorsman-Berbee (entertainment). Jarno Leijen bedankte de twee bestuursleden namens de Lentetuin voor hun inzet en betrokkenheid bij de show.

Na het officiële gedeelte kwam het moment waar de kwekers al sinds de opbouw naar uitkijken: de uitreiking van de Gouden Bolbloem. De aanloop er naar toe was spannend. Eerdere prijzen zoals: beste tulp, beste lelie en alle andere categorieën werden gewonnen door verschillende inzenders. Maar toch stak er een inzender met kop en schouders bovenuit. Dit jaar is de prijs der prijzen gewonnen door Boltha bv met tulp 'Queensland', potlelie 'Starlight Express'en iris 'Reticulata No. 2002-10-16-8'.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna