Cultuur, Sport & Recreatie: 18 maart 2014 Activiteiten in jubileumjaar bibliotheek Texel

Kopgroep Bibliotheken logoBron: KopGroep Bibliotheken - In 2014 is het 50 jaar geleden dat de Texelse bibliotheek werd opgericht. Dit jubileumjaar gaat niet onopgemerkt voorbij en daarom zijn er veel feestelijke activiteiten. De aftrap van het jubileum werd gedaan door Kees van Kooten tijdens de Boekenweek. Maar er staan nog meer leuke activiteiten op het programma!

Zo kunt u meedoen met het woorddictee. Schrijf 50 woorden foutloos op en win een mooie prijs. Maandag 14 april 2014 is er om 16.00 uur een dictee voor kinderen, woensdagavond 16 april 2014 kunnen volwassenen hun spellingkunsten beproeven. U kunt zich hiervoor opgeven in de bibliotheek.

In mei 2014 wordt er een expositie ingericht met foto's van en herinneringen aan de Texelse bibliotheek. Ook wordt er een schrijfwedstrijd gehouden: Wat zijn uw herinneringen aan de bieb? Verhalen kunnen voor 17 september 2014 worden ingezonden naar: . De mooiste verhalen worden woensdagavond 24 september 2014 voorgelezen. En wilt u eerst inspiratie opdoen voordat u meedoet aan de wedstrijd? Woensdagavond 14 mei geeft Adriaan Krabbendam (literair redacteur/vertaler) een introductieles in de bibliotheek!

Tijdens de Kinderboekenweek is het feest voor kinderen. Zaterdagmiddag 4 oktober staat er een groot Kinderboekenfeest op het programma met niemand minder dan schrijfster Tosca Menten.

Zaterdagavond 29 november 2014 is er en Meet & Greet met Texelse schrijvers tijdens het Texels Boekenbal. En op woensdag 24 december 2014 (de échte verjaardag van de jarige bieb) is er een gezellige uitleen met taart voor de eerste 50 klanten!

Kortom: een jubileumjaar vol festiviteiten!

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna