Cultuur, Sport & Recreatie: 18 maart 2014 Het Ommetje Eiland Wieringen is een nieuw ommetje van Landschap Noord-Holland

Landschap Noord-Holland logoBron: Landschap Noord-Holland - Ontwikkeld voor het afscheid van oud-directeur Jan Kuiper en aangeboden door relaties en medewerkers. Begin maart 2014 is het Ommetje Eiland Wieringen officieel door Jan Kuiper geopend. Hiermee is een nieuw ommetje op Wieringen een feit.

De wandeling over het voormalige eiland is ongeveer 13 kilometer lang en loopt door oude dorpen, havens en langs de Waddenkust. Een gevarieerde wandeling rond het licht golvende Westerland en door Hippolytushoef. Door een voormalig Vikingbuurtje aan het klif, over de wier- en waddendijk, langs een oude haven en de Waddenzee. De route loopt langs een paar oeroude keileemheuvels en door een zompig veenlandschap. Volg het verhaal van Wieringen via QR-codes (alleen voor smartphones) op de paaltjes onderweg.

Het ommetje maakt deel uit van het wandelnetwerk Waddenwandelen dat eind 2013 is opgeleverd door Landschap Noord-Holland.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna