Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 20 maart 2014 Texel: Partners in het veilig uitgaan kiezen voor collectieve horecaontzegging

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De gemeente Texel wil samen met partners Koninklijke Horeca Nederland, het Openbaar Ministerie en de politie het uitgaansleven veilig houden. Eén van de maatregelen is het ontwikkelen van een collectief ontzeggingenbeleid voor overlastgevend uitgaanspubliek. Het is de bedoeling om overlastgevers uit uitgaansgelegenheden zoals cafés en restaurants te weren.

Iemand die geweld, overlast of een ander delict in de horeca pleegt kan een collectieve horecaontzegging krijgen. Dit is een toegangsverbod voor alle aangesloten horecagelegenheden. De duur van de collectieve ontzegging is afhankelijk van de zwaarte van het strafbare feit.

Waarom een collectieve horecaontzegging

In maart 2013 is het convenant 'Veilig uitgaan op Texel' afgesloten met de partners Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Texel; het Openbaar Ministerie en de politie. Eén van de maatregelen uit het convenant is het ontwikkelen en invoeren van een collectief ontzeggingenbeleid voor overlastgevend uitgaanspubliek. Het doel van een collectieve horecaontzegging is het bevorderen van een veilig uitgaansklimaat door het consequent en gezamenlijk optreden van horeca, politie, gemeente en Openbaar Ministerie tegen normoverschrijdend gedrag door:

Digitaal systeem voor horecaondernemers

Koninklijke Horeca Nederland, afdeling Texel gaat in een centrale database bijhouden aan wie en voor hoe lang een horecaontzegging is opgelegd. Hiervoor wordt een afgeschermde database gebruikt op een apart beveiligde website. De deelnemende horecaondernemingen kunnen met een uniek wachtwoord inloggen. De ondernemers hebben een geheimhoudingsplicht.

Ondertekenen akkoordverklaring collectieve horeca ontzegging

Tijdens het Periodiek Horecaoverleg van afgelopen dinsdag hebben de partners ingestemd met het protocol om te komen tot een collectieve horecaontzegging op Texel. Inmiddels hebben de (natte) horecaondernemers op Texel een brief ontvangen om in te stemmen met de toepassing van de collectieve horecaontzegging. Om de werking van het instrument succesvol te laten zijn, is het belangrijk dat zoveel mogelijk horecaondernemers deelnemen.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna