Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 31 maart 2014 Oneindig Noord-Holland neemt nalatenschap Nationaal Historisch Museum over

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Stichting Oneindig Noord-Holland neemt per direct het virtuele platform innl.nl over van het Nationaal Historisch Museum. Deze digitale nalatenschap bestaat vooral uit beelden en verhalen die samen de geschiedenis vertellen van alle Nederlanders. Omdat www.innl.nl niet meer werd geactualiseerd, zou het platform per 2014 verdwijnen. Hierdoor zou een omvangrijke en prachtige virtuele collectie verloren gaan. Dankzij de overname van de collectie blijft het platform behouden en wordt het doorontwikkeld tot een nationale cultuurpagina.

Gedeputeerde Elvira Sweet: "Het is een prachtige stap voor Oneindig Noord-Holland om deze uitgebreide nationale collectie over te nemen. Met de ontsluiting van vele duizenden verhalen en afbeeldingen heeft dit initiatief van de provincie Noord-Holland al veel van de verborgen geschiedenis zichtbaar gemaakt en die mogelijkheden breiden zich nu enorm uit. Daarnaast zorgt uitbreiding op nationaal niveau voor een verdere versteviging van het netwerk van instellingen en is dit een enorme stap naar de verzelfstandiging van het verhalenplatform."

Nationale cultuurpagina

De nieuw te ontwikkelen startpagina legt een digitale verbinding tussen alle lokale en regionale portals van Nederland. Ze presenteert de Nederlandse geschiedenis en haar culturele erfgoed. De startpagina vormt daarnaast een brug tussen het aanbod van erfgoedinstellingen en de vraag van het publiek naar ontspanning met inhoud. Beleving en het bieden van een context staan daarbij centraal.

"Ik ben erg blij dat Oneindig Noord-Holland zich heeft opgeworpen om de vele goede digitale producten van het Nationaal Historisch Museum te beheren. Na zo'n enorme investering is het van groot belang dat deze informatie beschikbaar blijft voor iedereen. Oneindig Noord-Holland heeft de kennis en de ambitie om dit te doen", reageert Erik Schilp, bestuurder van de Stichting Nationaal Historisch Museum.

Het nieuwe platform gaat uiterlijk in het derde kwartaal van 2014 online. Tot die tijd toont de website www.onh.nl de content van www.innl.nl. Kijk voor meer informatie op www.onh.nl.

Stichting Oneindig Noord-Holland promoot cultureel erfgoed en werkt hiervoor samen met bijna 100 culturele instellingen, zoals musea, archieven, bibliotheken, historische verenigingen en gemeenten. Voor meer informatie kunt u kijken op www.onh.nl. Daar vindt u meer dan 11.000 verhalen, routes en activiteiten. De beeldbank ontsluit 1.000.000 afbeeldingen van erfgoedcollecties. Oneindig Noord-Holland werd in 2011 ontwikkeld door de provincie Noord-Holland, maar begin 2013 verzelfstandigd tot een stichting.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna