Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 31 maart 2014 Voorbereiding 600 jaar stadsrechten Texel van start

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Op 26 maart 2015 heeft Texel 600 jaar stadsrechten. Dat gaat Texel met haar inwoners en gasten vieren. Zo is een Stichting 'Texel 600 jaar stad' in oprichting en is de voorbereiding van de viering van dit jubileum gestart. Binnenkort wordt het programma bekend gemaakt.

Gezamenlijk vieren

Over 1 jaar is het zover; op 26 maart 2014 heeft Texel 600 jaar stadsrechten. De grootste stad van Nederland viert dan haar jubileum. Doel van de Stichting i.o. is om alle mensen in de gemeente Texel te laten genieten van de activiteiten en festiviteiten. Het wordt een feestjaar van, voor en door Texelaars en hun gasten. Met leuke en bijzondere activiteiten in alle dorpen door het jaar heen.

Programma in voorbereiding

Voor de feestelijkheden is een werkgroep gevormd uit diverse geledingen van de Texelse samenleving, zoals de Historische Vereniging Texel, Ondernemersvereniging Winkelhart Den Burg, dorpscommissie en de horeca. Deze werkgroep heeft gezocht naar ideeën en mogelijkheden om het jubileum te vieren en vervolgens hoe dit alles te organiseren is. Uit deze groep wordt een Stichtingsbestuur i.o. samengesteld met als voorzitter mevrouw Ina Schrama uit Oosterend. Het programma wordt binnenkort bekend gemaakt.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna