Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 02 april 2014 Jonge talenten schaatsen en snowboarden met topsporters

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - 50 jonge sporttalenten kregen op woensdag 26 maart 2014 een sportclinic aangeboden door de provincie Noord-Holland. Deze activiteit vond plaats in het kader van de Olympische Winterspelen die onlangs zijn gehouden in Sotsji.

De deelnemers, tussen de 10 en 17 jaar oud, namen deel aan speciale masterclasses op de ijsbaan in Haarlem en in Snowplanet te Velsen-Zuid.

Topsporters Anouk van der Weijden (schaatsen), Esmé Kamphuis (bobsleeën), Dolf van der Wal (snowboarden) en Rhian Ket (schaatsen) waren aanwezig om de jonge talenten te vertellen over hun ervaringen en gaven tips om de technieken verder te verbeteren. Deze middag was bedoeld om de jonge talenten te inspireren en te motiveren zich verder te ontwikkelen in hun sport en misschien in de toekomst zelfs deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Gedeputeerde Sweet heet de sporters welkom Gedeputeerde Elvira Sweet was aanwezig om de sporters en de talenten welkom te heten. Gedeputeerde Sweet: "Topsport inspireert en heeft effect op sportdeelname onder de gehele bevolking. Sport verbindt mensen met elkaar, niet alleen tijdens de grote voetbalkampioenschappen of tijdens de Olympische en Paralympische spelen, als wij de kampioenen toejuichen, maar sport verbindt zeker ook op veel kleinere schaal: binnen een lokale vereniging of tijdens een kleinschalig evenement in een gemeente."

De organisatie was in handen van Sportservice Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna