Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 03 april 2014 Landschap Noord-Holland gaat de organisatie toekomstbestendig maken

Landschap Noord-Holland logoBron: Landschap Noord-Holland - Heiloo, 31 maart 2014, Landschap Noord-Holland gaat de organisatie toekomstbestendig maken. Over 2013 is sprake van een verlies van circa 7 ton. Door teruglopende inkomsten, veroorzaakt door de economische recessie, zijn de organisatiekosten te hoog geworden.

De huidige situatie heeft geen directe gevolgen voor onze natuurgebieden, de ondersteuning van vrijwilligers of de zakelijke dienstverlening. Wel speelt de discussie bij de Provincie Noord-Holland om vanaf 2015 de subsidie af te bouwen.

Als die ontwikkeling doorgaat, betekent dat minder geld voor natuurbeheer, het ontsluiten van de natuurgebieden en het toezicht houden.

Welke maatregelen treffen we?

De personeelskosten brengen we op dit moment omlaag door tijdelijke contracten niet te verlengen en geen nieuwe mensen aan te nemen. We brengen de overhead voor de hele organisatie omlaag en tegelijkertijd vervolgen we de ingeslagen weg van verdere professionalisering in zakelijk werken. Ook zetten we in op verdere samenwerking met de andere terrein beherende organisaties in Noord-Holland. We trekken in 2014 geld uit voor de herstructurering van de organisatie. Het resultaat over 2015 zal kostenneutraal zijn en 2016 zal een positief resultaat laten zien.

Landschap Noord-Holland is op meerdere gebieden actief. Daarin ligt onze kracht.

Naast natuurbescherming en vrijwilligersondersteuning (www.landschapnoordholland.nl) leveren we ook zakelijke diensten gericht op ontwikkeling en beheer van natuur en landschap buiten onze natuurgebieden, bijvoorbeeld aan gemeenten en waterschappen. We zijn er trots op dat we dit alles onder één dak hebben.

We zijn volop met nieuwe inkomstenbronnen bezig. Zo kregen we financiering voor een innovatief praktijkonderzoek naar CO2 opslag in veen (Omhoog met het Veen). Half april 2014 verschijnt de Natuur- en Wandelgids die we inzetten als wervingsmiddel en als verkoopproduct. We hebben in het afgelopen jaar inhoudelijk ook mooie successen geboekt. Lees meer hierover in het Jaaroverzicht 2013 (www.landschapnoordholland.nl)

Meer informatie

Medio mei 2014 vindt u op onze site het jaarverslag met de financiële cijfers van 2013.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna