Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 04 april 2014 Karavaan 2014 speelt waar Noord-Holland beweegt

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Van donderdag 8 mei 2014 tot en met maandag 9 juni 2014 reist theaterfestival Karavaan langs zes betekenisvolle locaties in Noord-Holland: Zeedijk Petten, Zandvoort, Missiehuis Hoorn, Ecodorp Vliegveld Bergen, Willibrord Heiloo en Slootdorp.

Met locatievoorstellingen in combinatie met een prikkelend festivalprogramma vertelt Karavaan de verhalen die schuilgaan achter die plekken.

Maakbaarheid van land, politiek en economie zit in de genen van de Noord-Hollanders. Zoals Descartes zei: "God schiep de aarde, maar de Hollanders schiepen Holland". Op de zes locaties belicht Karavaan dan ook de maakbaarheid van het landschap, de samenleving en de mens. In nauwe samenwerking met lokale overheden, bedrijven, organisaties en ondernemers heeft Karavaan een zeer divers programma ontwikkeld.

Op 8 mei 2014 gaat Karavaan van start in Petten. Met de voorstelling DIJK-IN van Prins te Paard, over leven onder zeeniveau. Daarnaast is er in Petten zelf een uitgebreid festivalprogramma met een kunstmarkt, live muziek, sandmapping en diverse andere activiteiten. De officiële opening van Karavaan en de première van DIJK-IN vinden plaats op vrijdag 9 mei 2014. Tot en met 17 mei 2014 is Karavaan te beleven in Petten.

Op 17 en 18 mei 2014 zet Karavaan het dorp Zandvoort te koop en organiseert daar twee kijkdagen waarin je Zandvoort kunt beleven als pop-up paradijs. Met muziektheater van BOT in de brandweerkazerne, performance Speak! van Sanja Mitrovic in de raadszaal en de voorstelling Dorp te Koop waarin de Nachtgasten improviseren op alternatieve reddingsacties. Het festivalprogramma bestaat uit diverse routes door het dorp langs singer-songwriters, kunstenaars of verborgen plekken. De voorstelling Ramkoers van theatergroep BOT gaat in première op zaterdag 17 mei 2014.

Van 22 mei 2014 tot en met 25 mei 2014 strijkt Karavaan neer in het Missiehuis in Hoorn, thema: nieuwe spiritualiteit. Met de voorstellingen Songs van Nicole Beutler, Demarrage over Jeanne d'Arc en Pax Deus van De Nieuw Amsterdam. In het festivalprogramma kun je de nieuwe spiritualiteit aan den lijve ondervinden door een proefles yoga, de kleur-kunstexpositie, of middels verschillende films en documentaires.

Van 29 mei 2014 tot en met 1 juni 2014 is Karavaan te gast bij Ecodorp Vliegveld Bergen.

Tussen bomkraters en duivendons worden hier verhalen van oorlog en vrede verteld. Met het live hoorspel Kunstenaars in Oorlog over o.a. Charley Toorop, muziektheater Campana over de schaduw na de oorlog en de expeditie van de Waterlanders. Het festivalprogramma bevat natuurworkshops voor kinderen, tentoonstellingen, muziek en aan de stamtafel kun je verhalen horen van de veteranen die hier vroeger gestationeerd waren.

Van 1 tot en met 9 juni 2014 opent Karavaan de deuren van GGZ-instelling Willibrord in Heiloo, het begin van de transformatie van 'gesloten' inrichting naar 'open' broedplaats. VOCAALLAB en Project Wildeman nemen je mee in de waanopera Woyzeck.

en theatermaker Sarah Jonker tilt je even op in een waanzinnige wervelstorm.

Daarnaast ook weer een uitgebreid festivalprogramma met expedities, tentoonstellingen, films en live muziek. Woyzeck - een waanopera gaat op zondag 1 juni 2014 in première.

Tot slot biedt Karavaan van 5 tot en met 9 juni 2014 een kijkje in de Proefboerderij Slootdorp en het leven van Sicco Mansholt, vertolkt door Helmert Woudenberg in de gelijknamige voorstelling. Speciaal in het Pinksterweekend een familieprogramma met jeugdtheater. En natuurlijk een festivalprogramma met een streekmarkt, tentoonstelling, stamtafel, live muziek, een wandeling door de proefboerderij en andere leuke activiteiten. De voorstelling MANSHOLT gaat in première op donderdag 5 juni 2014

Voor meer informatie over de voorstellingen en het festivalprogramma: www.karavaan.nl.

Karavaan is onderdeel van Cultuurcompagnie Noord-Holland en wordt mede mogelijk gemaakt door onder andere de provincie Noord-Holland.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna