Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 04 april 2014 Zondag 13 april 2014: Zand tegen Zee-wandeling vol belevenissen (Petten)

Op zondag 13 april 2014 is het feest in Petten: de opening van de nieuwe tentoonstelling Zand tegen Zee in Informatiecentrum Kust is te beleven in heel Petten! Iedereen is welkom om tussen 10.00 en 16.00 uur deel te nemen aan de Zand tegen Zee-wandeling vol belevenissen. De start is bij het informatiecentrum op de Hondsbossche Zeewering.

Binnen beleeft u een nieuwe, interactieve tentoonstelling, maar op deze zondag is buiten ook van alles te doen: vanaf 10.00 uur kunt u starten met een wandeling van 2,5 km vol activiteiten en avonturen: maak zandsuppleties op het strand, neem een voorproefje op een Karavaanvoorstelling, klim naar zeeniveau, luister naar verhalen van de Polder-wachter en geniet van theater in het park.

Ook voor kleine kinderen zijn er leuke activiteiten: ga op de foto met steltlopers en maak mooie tekeningen met zand!

Strand en duinen in de maak

De nieuwe tentoonstelling Zand tegen Zee opent vanwege een bijzonder dijkversterking-project: Kust op Kracht. Met zo'n 20 volle voetbalstadions zand versterken we dit jaar samen met Rijkswaterstaat en Provincie Noord-Holland de laatste Zwakke Schakel in de Noord-Hollandse kust. Vóór de Hondsbossche en Pettemer Zeewering worden nieuwe duinen en strand opgespoten, zodat het achterliggende gebied de komende vijftig jaar weer beschermd is tegen de zee.

Zien, ervaren, spelen

Alles over de bijzondere kustversterking en de nieuwe kansen die ontstaan voor recreatie en natuurontwikkeling kunt u vinden. Ervaar zelf hoe lastig het is om verschillende belangen af te wegen bij het ontwerpen van een kustversterking, voel de kracht van zand, ga dieren spotten en ontdek hoe het voelt als je onder water staat.

Gratis toegang

U vindt het Informatiecentrum Kust aan de Strandweg 4, 1755 LA Petten. Mocht u deze zondag niet kunnen komen, dan bent u iedere dinsdag t/m zondag tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom. Rondleidingen zijn mogelijk op afspraak.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna