Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 07 april 2014 Viering 200 jaar Koninkrijk in provincietuin Provinciehuis Noord-Holland op 18 en 19 september 2014

Provincie Noord-Holland logoBron: Prov. N-H - Op donderdag 18 en vrijdag 19 september 2014 wordt 200 jaar Koninkrijk gevierd in de tuin van het Provinciehuis Noord-Holland in Haarlem. De viering vindt tegelijk plaats met de opening van het vernieuwde provinciegebouw bij het historische Provinciehuis aan de Dreef.

Vanaf november 2013 tot oktober 2015 wordt in Nederland 200 jaar Koninkrijk gevierd. Ook in Noord-Holland vinden gedurende deze periode enkele evenementen plaats. Eén van deze evenementen vindt plaats in de tuin van het Provinciehuis.

Gedeputeerde staten hebben besloten om de viering van 200 jaar Koninkrijk te combineren met de ingebruikname van het vernieuwde provinciegebouw.

Sinds enkele jaren wordt aan de Dreef in Haarlem het provinciegebouw opnieuw opgebouwd. De gevel is in historische staat herbouwd en het gebouw zelf voldoet geheel aan de eisen van de huidige tijd met vergaderruimtes en flexibele werkplekken, voorzien van mogelijkheden voor digitaal werken.

Op twee avonden in september 2014 worden relaties van het provinciaal bestuur zoals bestuurders van gemeenten, waterschappen en andere organisaties, maar ook omwonenden van het Provinciehuis, scholieren en inwoners van Noord-Holland uitgenodigd om in de provincietuin deel te nemen aan de viering. De viering zal onder meer bestaan uit een voorstelling, waarbij inhoud wordt gegeven aan 200 jaar Koninkrijk.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna