Cultuur, Sport & Recreatie: 18 april 2014 Feestelijke ingebruikname Westfriese Omringdijk-bankjes in Alkmaar

Vanaf 17 april 2014 is Alkmaar zeven Westfriese Omringdijk-bankjes rijker! De openingsceremonie werd op de hoek Rekerdijk/Drechterwaard verricht door Anjo van de Ven (OPA), wethouder Cultuur en Cultureel Erfgoed van de gemeente Alkmaar, Elvira Sweet, gedeputeerde Cultuur, Bestuur en Zorg van de provincie Noord-Holland en de kinderen van groep 8 van de Jules Verne basisschool.

In elk bankje is een uniek gedicht verwerkt dat op poëtische wijze over de relatie van deze specifieke plek met de historie van de Westfriese Omringdijk vertelt. De bankjes zijn ontworpen door René Knip, Willem Messchaert schrijft de teksten.

De oude Zuiderrekerdijk beleefde eeuwen wel en wee
Meestal zat het tegen, maar vaker zat het mee
't Water dat hij nu nog keert, is van een huizenzee

Wethouder Van de Ven benadrukt dat de bankjes een meerwaarde hebben voor de Omringdijk: "Hiermee willen we de historische en landschappelijke betekenis van de Omringdijk voor Alkmaarders dichterbij brengen. Bovendien is de plaatsing een bijdrage aan het samenwerkingsprogramma Westfriese Omringdijk waarin we de dijk als cultuurtoeristische bestemming promoten en als podium voor creatieve en recreatieve initiatieven stimuleren."

Kijk op http://www.westfrieseomringdijk.nl/bankjesalkmaar voor meer informatie. (Bron: Westfriese Omringdijk)

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna