Cultuur, Sport & Recreatie: 23 april 2014 Blote Voetenpad Den Helder met materiaal Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier

HHNK logoBron: HHNK - Op je blote voeten bos, duingebied, moeras en bollengebieden ervaren. Dat kan nadat gisteren het Blote Voetenpad werd geopend in De Helderse Vallei in Den Helder, nabij de Donkere Duinen. Ons schap droeg bij aan een 'gezonde' beleving van 'Den Helder in het klein' door duinzand, helmgras en stapstenen beschikbaar te stellen.

De stapstenen in wat het moerassige Mariëndal simuleert, bleken in trek bij kinderen en volwassenen. Daarvoor moet je wel eerst een wiebelbrug over. Maar ook de rest van de blote voeten ontdekkingsreis is aantrekkelijk én leerzaam.

Het voert kinderen door het bos Donkere Duinen, de Grijze Duinen, de Waddenzee, het boerenland en de Stelling van Den Helder. Op je blote voeten ervaar je deze gebieden met hulp van een boomstammen-pad, een speelduin en een strekdam. Er is ook nog een bungelbank in het bollenland en een trekvlot. "Wandelen op blote voeten is gezond en laat iedereen optimaal genieten van de natuur", aldus de Helderse Vallei.

Zichtbaar

Niet alleen de mooie stap stenen waren een welkome bijdrage voor de vrijwilligers van serviceclub JCI 't Nieuwediep, die het pad hebben aangelegd.

De organisatie liet weten ook een detail als het HHNK-waarschuwingsbordje dat we met kwetsbaar duingebied te maken hebben, zeer te kunnen waarderen! Kleine moeite, groot zichtbaar plezier!

Het Blote Voetenpad is tijdens de openingstijden van de Helderse Vallei gratis toegankelijk voor bezoekers. Voor meer info: http://www.deheldersevallei.nl/

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna