Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 28 april 2014 Ecomare: Nieuwe Walviszaal geopend

Ecomare logoBron: Ecomare - "Wow, wat is zo'n potvis groot!" riep één van de bezoekers van onze nieuwe Walviszaal uit. Vanaf vandaag kun je bij Ecomare letterlijk tussen de walvisskeletten lopen. Wanneer je naast de enorme schedel van een potvis staat voel je je plotseling heel klein. In de nieuwe expositie kun je zo zes walvisskeletten van heel dichtbij bekijken. De expositie geeft een kijkje in de wereld van de walvissen die in de Noordzee kunnen voorkomen en vormt zo een eerbetoon aan deze zeegiganten.

Duik in de wereld van de walvis

In de nieuwe expositie is van alles te ontdekken over walvissen. Je kunt leerzame walvisspelletjes doen of zelf onderzoeken hoe oud de potvis was die aanspoelde. Op één van de muren is de evolutie van walvissen te zien en staan alle walvissen van de wereld afgebeeld. Wist je bijvoorbeeld dat walvissen zijn ontstaan uit een voorouder met pootjes?

Uniek in de wereld

Het skelet van de potvis neemt een aparte plaats in de Walviszaal in. In de darmen van dit dier werd bij de sectie 83 kilo ambergrijs gevonden. Deze zeldzame stof wordt maar door enkele potvissen aangemaakt. Nooit eerder was er zo'n grote hoeveelheid ambergrijs in een aangespoelde potvis gevonden. Het maakte deze walvis wereldwijd uniek. Dankzij de opbrengst van de verkoop van deze uitzonderlijke vondst heeft Ecomare de bouw en inrichting van de nieuwe tentoonstellingszaal kunnen realiseren.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna