Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 06 mei 2014 Zorgeloos zwemmen met de Zwemwater App

HHNK logoBron: HHNK - Op 1 mei 2014 startte het officiële zwemseizoen. De kans op zonnig en droog weer stijgt en veel mensen zoeken verkoeling in en aan het water. Maar welke zwemplekken zijn veilig? De waterschappen lanceerden afgelopen week de Zwemwater App, met daarin actuele gegevens van 800 zwemlocaties.

Heerlijk, de temperatuur stijgt en we zoeken graag verkoeling langs het water. Of zelfs in het water. Niets is lekkerder dan een plons in natuurlijk zwemwater. Maar er is een keerzijde: bij langdurige warme periodes kan de waterkwaliteit veranderen. Om dagelijks te zien waar men veilig kan zwemmen, is er nu de Zwemwater App, voor Android en iPhone.

Waterkwaliteit

De kwaliteit van zwemwater kan in een warme periode snel veranderen. De kans op bijvoorbeeld blauwalg of botulisme neemt toe en dat kan zwemmers (ernstige) gezondheidsklachten opleveren. Zomaar een Nederlandse zwemplas inspringen is dus niet verstandig. Waterschappen onderzoeken de waterkwaliteit van alle zwemwaterlocaties. Samen met Rijkswaterstaat bepalen de provincies of een zwemplek veilig is.

Buitenzwemplek

Met de Zwemwater App kun je precies zien waar je in jouw buurt met een gerust hart een duik kunt nemen. Daarnaast vind je er ook andere handige weetjes zoals informatie over het aantal parkeerplaatsen, de bereikbaarheid en de aanwezigheid van horecagelegenheden. Via de kaart op de Zwemwater App vind je snel een veilige buitenzwemplek bij jou in de buurt.

De gegevens van de Zwemwater App komen van de website www.zwemwater.nl, waar altijd de meest actuele informatie beschikbaar is.

Download de app in de stores (Apple en Android) - zoek op zwemwater

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dť site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna