Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 08 mei 2014 Renovatie openlucht zwembad Molenkoog in Den Burg start na zomerseizoen 2014

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - De renovatie van zwembad Molenkoog start meteen na het huidige zwemseizoen. Dit heeft de stuurgroep op 28 april 2014 besloten. De stuurgroep heeft geconstateerd dat men ondanks de strakke planning voldoende op schema ligt om direct na de afsluiting van het huidige seizoen te kunnen starten met de renovatie. Deze renovatie dient voor aanvang van het volgende seizoen volledig te zijn afgerond.

Sinds 27 april 2014 heeft zwembad Molenkoog haar deuren geopend en daarmee is het zwemseizoen officieel geopend. Voor de bezoekers is dit het laatste zwemseizoen in de huidige staat van de accommodatie. De gemeenteraad heeft op 18 december 2013 besloten om budget vrij te maken voor een grote renovatie van Molenkoog. De zwembassins en de technische installaties worden vervangen om gebruik in de toekomst (40 jaar) veilig te stellen. Momenteel bevindt het project zich in de ontwerpfase en verloopt de voorbereiding volgens plan. Om na het huidige zwemseizoen direct te starten met de daadwerkelijke uitvoering van de realisatie van de ‘nieuwe’ buitenzwemvoorziening is een strakke planning gemaakt. In de ontwerpfase is een belangrijk beslismoment in de planning opgenomen. Is het verantwoord de renovatie te starten of is er meer voorbereidingstijd nodig en moet de start van de renovatie uitgesteld worden tot 2015?

Op 28 april 2014 heeft de stuurgroep de voortgang van het project beoordeeld en heeft besloten dat het verantwoord is door te gaan. Dit houdt in dat de uitvoering van de feitelijke werkzaamheden in de maanden oktober 2014 tot en met maart 2015 zal plaatsvinden. Allereerst zullen de bestaande bassins worden gesloopt. Vervolgens maken de aannemers nieuwe installaties voor de behandeling van het zwemwater en worden de nieuwe bassins gebouwd. Tot slot wordt de directe omgeving van de zwembassins opgeknapt. In april 2015 wordt het werk opgeleverd en is Molenkoog klaar voor het nieuwe zwemseizoen en de seizoenen erna.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna