Deze website maakt gebruik van Google Adsense - zie onze Privacyverklaring

Cultuur, Sport & Recreatie: 08 mei 2014 Texel: Zwemmen in havens niet toegestaan

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Zwemmen in havens is levensgevaarlijk voor zowel de zwemmers als de andere havengebruikers. De zwemmers zijn nauwelijks zichtbaar voor de scheepvaart. Daarnaast is zwemmen in havens ook wettelijk verboden. Vanaf dit jaar zal daarom extra toezicht plaats vinden op het zwemmen in de (jacht)havens van Texel.

Tot vorig jaar werd incidenteel zwemmen in de havens nog oogluikend toegestaan. Sinds vorig jaar is het aantal zwemmers flink gegroeid en er ontstonden regelmatig gevaarlijke situaties voor zowel de scheepvaart als de zwemmers.

Naast het gevaar, was er ook sprake van vernieling op schepen en veel overlast in de vorm van lawaai, alcoholgebruik en zwerfafval.

Overleg met de eigenaren van schepen en andere havengebruikers heeft er toe geleid dat er vanaf dit jaar extra controles plaatsvinden op het zwemmen in de havens.

Nieuws

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

WandelNetwerk Noord-Holland
Ook bij jou om de hoek hebben we de leukste routes geselecteerd, door mooie landschappen, lintdorpen en natuurgebieden, over boerenlandpaden, eeuwenoude dijken en langs historische locaties. En nog mooier: jaarlijks worden er nieuwe routes toegevoegd. Zo biedt Wandelnetwerk in Noord-Holland steeds meer mogelijkheden voor een gezonde, sportieve en interessante wandeling in het prachtige Noord-Holland! wandelnetwerknoordholland.nl

VVV Top van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvtopvanholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvtopvanholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna