Cultuur, Sport & Recreatie: 08 mei 2014 Texel: Zwemmen in havens niet toegestaan

Gemeente Texel logoBron: Gemeente Texel - Zwemmen in havens is levensgevaarlijk voor zowel de zwemmers als de andere havengebruikers. De zwemmers zijn nauwelijks zichtbaar voor de scheepvaart. Daarnaast is zwemmen in havens ook wettelijk verboden. Vanaf dit jaar zal daarom extra toezicht plaats vinden op het zwemmen in de (jacht)havens van Texel.

Tot vorig jaar werd incidenteel zwemmen in de havens nog oogluikend toegestaan. Sinds vorig jaar is het aantal zwemmers flink gegroeid en er ontstonden regelmatig gevaarlijke situaties voor zowel de scheepvaart als de zwemmers.

Naast het gevaar, was er ook sprake van vernieling op schepen en veel overlast in de vorm van lawaai, alcoholgebruik en zwerfafval.

Overleg met de eigenaren van schepen en andere havengebruikers heeft er toe geleid dat er vanaf dit jaar extra controles plaatsvinden op het zwemmen in de havens.

Nieuws

Aanmelden

NoordTopics

Gesponsorde koppelingen

VVV Kop van Noord-Holland
Strand, zee, dijken, polders, duinen, natuur-gebieden, bollenland en kleine pittoreske dorpen vvvkopvannoordholland.nl

Natuurwegwijzer
dé site voor buiten-activiteiten in de provincie Noord-Holland, ontdek met de mooiste fiets- of wandelroutes, excursies, speelplekken en natuur-gebieden www.natuurwegwijzer.nl

Vakantiewoningen
Ga er eens lekker tussen uit, boek een vakantie-bungalow in de Kop van Noord-Holland vvvkopvannoordholland.nl

Toerisme in Noord-Holland

Dierentuin Anna Paulowna